Επέμβαση ζωής από πλήρωμα του ΕΚΑΒ στη Φθιώτιδα: Παρέλαβε 47χρονη χωρίς τις αισθήσεις της και την επανέφερε στην ζωή

0
24

Εφάρμοσαν τα εργασιακά πρωτόκολλα για τέτοιου είδους περιπτώσεις και κατάφεραν να την οδηγήσουν στο κέντρο υγείας

Ενα περιστατικό το οποίο αποτυπώνει σε απόλυτο μέγεθος την αναγκαιότητα των εκπαιδευομένων διασωστών του ΕΚΑΒ σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (6/07) στην περιοχή της Σκάρφειας στη Φθιώτιδα.

Το κέντρο του ΕΚΑΒ κλήθηκε σύμφωνα με το δημοσίευμα του lamianow.gr προκειμένου να παραλάβει μία 47χρονη γυναίκα για να την οδηγήσει στο Κ.Υ Καμένων Βούρλων στο Καινούριο, αφού δεν παρουσίαζε ζωτικές ενδείξεις.

Αμεσα δόθηκε εντολή στο πλήρωμα και το ασθενοφόρο που βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας Καμένων Βούρλων στο Καινούριο να φύγει για την Σκάρφεια πρόκειμενου να την παραλάβει.

Μόλις οι διασώστες έφτασαν στο σημείο είδαν ότι η γυναίκα δεν είχε τις αισθήσεις της. Άμεσα εφάρμοσαν τα εργασιακά πρωτόκολλα για τέτοιου είδους περιπτώσεις και κατάφεραν να την οδηγήσουν στο Καινούργιο όπου βρίσκεται και το κέντρο υγείας καμένων βούρλων.

Εκεί με την μεγάλη προσπάθεια των γιατρών η γυναίκα επανήλθε σε ζωτική κατάσταση, διασωληνωθηκε και αυτή την ώρα είναι εν ζωή και δίνει την μάχη της στο Νοσοκομείο Λαμίας όπου και έχει μεταφερθεί.

Όπως δηλώνει στο lamianow.gr ο γραμματέας των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, Δημήτρης Χαλεπλης ο οποίος επιβεβαίωσε το περιστατικό στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα: “Το πλήρωμα ειδοποιήθηκε άμεσα και μέσα σε έξι λεπτά βρέθηκε στο σημείο. Η γυναίκα ήταν χωρίς σφυγμο. Οι διασώστες έκαναν χρήση απεινιδωτη δύο φορές και καρπα ενώ της χορηγήθηκε και η αγωγή που λέει το πρωτόκολλο σε αυτές τις περιπτώσεις. Αφού η γυναίκα δεν επανερχόταν ένας εκ των διασώστων, συνέχιζε να της κάνει καρπα ενώ το ασθενοφόρο ήταν και εν κινήσει. Με το που η γυναίκα μπήκε στο Κ. Υ Καμένων Βούρλων επανήλθε και απέκτησε δικό της σφυγμο. Είχε ωστόσο χαμηλό κορεσμό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λαμίας. Όπου νοσηλεύεται”.

Πηγή: skai.gr