Επεισόδια στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων στο Βόλο-Χτυπήθηκε σωφρονιστικός υπάλληλος

0
25

Μια παρατήρηση που έγινε σε δύο τρόφιμους από υπαλλήλους παραλίγο να προκαλέσει εξέγερση στο ίδρυμα 

Εκτός ελέγχου ήταν η κατάσταση στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων στη Νέα Ιωνία, τη Δευτέρα το μεσημέρι, όταν δυο τρόφιμοι παραλίγο να προκαλέσουν εξέγερση γιατί υπάλληλοι τους έκαναν παρατήρηση.

Απειλήθηκε μια υπάλληλος και χτυπήθηκε στο πρόσωπο ένας σωφρονιστικός. Όλα ξεκίνησαν από μια παρατήρηση υπαλλήλου σε έναν 18χρονο, να κλείσει το τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε επί 40 λεπτά, όταν ο επιτρεπόμενος χρόνος είναι 20 λεπτά.

Εκείνος και ένας συνομήλικος φίλος του αντέδρασαν στις παρατηρήσεις των υπαλλήλων εις βάρος τους για τη χρήση των τηλεφώνων και ο ένας εκ των δύο απάντησε χυδαία σε μια εργαζόμενη.

Όταν ο σωφρονιστικός απαίτησε να ζητηθεί «συγγνώμη» τότε «άναψαν τα αίματα» και ο ίδιος κατέθεσε στο δικαστήριο πως ο ένας εκ των δύο νεαρών τον χτύπησε με το κούτελο στο πηγούνι και εκτόξευε απειλές.

Μέχρι να καταλάβει τι είχε συμβεί κάποιοι άλλοι τρόφιμοι τον κλωτσούσαν από πίσω, ενώ ξήλωσαν τα πόδια από δύο τραπέζια και κινήθηκαν προς τους υπαλλήλους, με στόχο να τους εκφοβίσουν. Τα πόδια από τα τραπέζια ήταν ξύλινα και μεταλλικά, ενώ στα χέρια ενός τρόφιμου βρέθηκε και ένα σκουπόξυλο.

Οι δύο 18χρονοι που βρίσκονται στο Ίδρυμα για κλοπές και ληστείες αρνήθηκαν πεισματικά πως προκάλεσαν επεισόδια και μάλιστα ο ένας κατέθεσε πως τον χτύπησε ο σωφρονιστικός υπάλληλος στο πρόσωπο, αλλά δεν θα καταθέσει μήνυσή εναντίον του.

Ο Εισαγγελέας και ο Πρόεδρος της έδρας χθες στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο δήλωσαν απευθυνόμενοι στους κατηγορούμενους πως εάν δεν σεβαστούν τους απλούς κανόνες ενός κοινωνικού συμβολαίου που επιτρέπει στους ανθρώπους να συμβιώνουν, θα περάσουν όλη την ζωή τους στην φυλακή ως αμετανόητοι παραβατικοί και χωρίς η δικαιοσύνη να μπορεί να δείξει επιείκεια.

Οι δύο 18χρονοι καταδικάστηκαν σε δύο χρόνια και τρεις μήνες χωρίς αναστολή.

Πηγή: skai.gr