Επαναπατρίζονται 112 Αυστραλοί και Νεοζηλανδοι εγκλωβισμένοι σε πλοίο

0
100

Η Ουρουγουάη ανακοίνωσε ότι θα επαναπατριστούν 112 υπήκοοι της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, που βρίσκονται πάνω σε κρουαζιερόπλοιο κοντά στο Μοντεβιδέο, το οποίο είναι σε καραντίνα λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού.

Οι 112 κάτοικοι από τις δύο χώρες της Ωκεανίας, το οποίο έχει τεθεί από την 27η Μαρτίου σε καραντίνα στον ποταμό Λα Πλάτα, θα αναχωρήσουν την Πέμπτη της τις πατρίδες τους. Το κρουαζιερόπλοιο έχει συνολικά 219 επιβάτες που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό. Οι 96 είναι Αυστραλοί υπήκοοι και οι 16 Νεοζηλανδοί.

Οι επιβάτες αυτοί θα μεταφερθούν αρχικά με βάρκες στο Μοντεβιδέο — το πλοίο είναι αγκυροβολημένο 32 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα — και κατόπιν με λεωφορεία στο αεροδρόμιο, ενώ θα τηρηθούν αυστηρά πρωτόκολλα υγειονομικής ασφάλειας, εξήγησε ο εκπρόσωπος. Μετά την άφιξή τους στη Μελβούρνη, οι 112 επιβάτες, ασθενείς και υγιείς, θα τεθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Η εταιρεία Aurora Expeditions, στην οποία ανήκει το Greg Mortimer, κρουαζιερόπλοιο νηολογημένο στις Μπαχάμες, γνωστοποίησε ότι από τα 217 τεστ που έγιναν σε επιβάτες και μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου, 128 επέστρεψαν θετικά και 89 αρνητικά. Πέραν των Αυστραλών και των Νεοζηλανδών, στο σκάφος βρίσκονται επίσης πολίτες των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Τζαμάικας και χωρών-μελών της ΕΕ, κατά επίσημα στοιχεία.

Ο εκπρόσωπος της διπλωματίας της Ουρουγουάης διαβεβαίωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες με τις κυβερνήσεις των υπολοίπων χωρών για το πώς και το πότε θα επιστρέψουν οι πολίτες τους. Το αεροσκάφος που θα επαναπατρίσει τους υπηκόους της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας ανέλαβε να μισθώσει η Αουρόρα, διευκρίνισε εξάλλου ο ουρουγουανός ΥΠΕΞ Ερνέστο Τάλβι με ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του.
 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: skai.gr