Έως τον Οκτώβριο θα πληρώνει η βρετανική κυβέρνηση το 80% του μισθού εργαζομένων υπό αργία

0
89

Λονδίνο: Θανάσης Γκαβός

Η βρετανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να καλύπτει έως το τέλος Οκτωβρίου το 80% του μισθού κάθε εργαζομένου στο Ηνωμένο Βασίλειο, η εργασία του οποίου έχει ανασταλεί λόγω της πανδημίας, ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ. Η απόφαση συνιστά τετράμηνη παράταση του μέτρου.

Το πρόγραμμα αυτό, που είχε ανακοινωθεί στην αρχή της υγειονομικής κρίσης, καλύπτει πόσο έως και 2.500 λιρών μηνιαίως ανά εργαζόμενο. Αποσκοπεί στη στήριξη των εργαζομένων και στο να βοηθήσει τους εργοδότες που πλήττονται από την κρίση να μην προβούν σε απολύσεις.

Όπως είπε στη Βουλή των Κοινοτήτων το μεσημέρι ο κ. Σούνακ, 7,5 εκατομμύρια εργαζόμενοι στη χώρα έχουν τεθεί σε προσωρινή αργία λόγω της πανδημίας, περιπτώσεις που μπορούν να ωφεληθούν από το κυβερνητικό πρόγραμμα.

Κατά τον υπουργό από τον Αύγουστο το πρόγραμμα θα γίνει πιο «ευέλικτο», επιτρέποντας σε εργοδότες να επαναφέρουν εργαζόμενους στις θέσεις τους για μερική απασχόληση, εφόσον είναι αναγκαίο. Αυτό σημαίνει ότι οι εργοδότες θα καλύπτουν ένα μεγαλύτερο ποσοστό του μισθού των υπαλλήλων τους.

Με την ανακοίνωσή του ο Βρετανός Υπουργός Οικονομικών προκάλεσε τη θετική αντίδραση τόσο φορέων που εκπροσωπούν τους εργοδότες όσο και εργατικών συνδικάτων, καθώς έντονη ήταν η συζήτηση περί πιθανότητας παράτασης μεν του μέτρου, αλλά με μείωση του ποσοστού κρατικής κάλυψης των μισθών από 80% σε 60%.
 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr