Εντυπωσιασμένη από το gov.gr η Βεστάγκερ: «Εκατομμύρια Έλληνες κάνουν τις δουλειές τους με μερικά κλικ»

0
11

«Είμαι εντυπωσιασμένη από την τόσο γρήγορη βελτίωση της Ψηφιακής Πύλης της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης» τόνισε η αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκής Επιτροπής  Μαργκρέτε Βεστάγκερ

Εντυπωσιασμένη για την πρόοδο και τις υπηρεσίες της ψηφιακής πύλης της ελληνικής δημόσιας διοίκησης gov.gr δήλωσε την Τρίτη η Μαργκρέτε Βεστάγκερ, εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για μία Ευρώπη έτοιμη για την ψηφιακή εποχή.

«Είμαι εντυπωσιασμένη που βλέπω πόσο γρήγορα βελτιώθηκε η ψηφιακή πύλη της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr). Το Μάρτιο του 2020, συγκεντρώθηκαν εκεί 500 ψηφιακές δημόσιες υπηρεσίες. Σε λιγότερο από τρία χρόνια, ο αριθμός έχει τριπλασιαστεί σε περισσότερες από 1.500. Και ακολούθησε η ανταπόκριση του κόσμου» ανέφερε χαρακτηριστικά στο χαιρετισμό της για τη συμπλήρωση τριών ετών της ψηφιακής πύλης.

Όπως τόνισε η Ευρωπαία αξιωματούχος, «οι ψηφιακές αλληλεπιδράσεις με δημόσιους φορείς έχουν αυξηθεί εκθετικά, αυξάνοντας παράλληλα τις δυνατότητες του κράτους. Για παράδειγμα, μπορείτε να ζητήσετε πιστοποιητικό γέννησης ή άδεια οδήγησης, να λάβετε ιατρική συνταγή και ιατρικό αποτέλεσμα ή ακόμα και να δημιουργήσετε τη δική σας επιχείρηση. Σήμερα εκατομμύρια Έλληνες μπορούν να το κάνουν αυτό μόνο με μερικά απλά κλικ».

«Η εμπιστοσύνη είναι απολύτως βασική, γιατί χωρίς εμπιστοσύνη ο ψηφιακός μετασχηματισμός απλά δεν θα γινόταν. Αλλά η εμπιστοσύνη δεν είναι το μόνο. Πρέπει επίσης να εξοπλίσουμε τους πολίτες με εργαλεία ενδυνάμωσης και να διασφαλίσουμε ότι κανείς δεν θα μείνει πίσω. Η Ελλάδα είναι πολύ κοντά στον μέσο όρο της ΕΕ όσον αφορά τις ψηφιακές δεξιότητες, με λίγο περισσότερους από τους μισούς Έλληνες να έχουν βασικές δεξιότητες. Αλλά αυτό απέχει πολύ από το 80% που έχουμε ορίσει για το 2030 ως μέρος του ψηφιακού δεκαετούς προγράμματος» σημείωσε η Μαργκρέτε Βεστάγκερ.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr