Εντυπωσιακή ανακάλυψη στη Φλόριντα: Νεκροταφείο φρουρίου του 19ου αιώνα στον βυθό της θάλασσας

0
40

Το φρούριο Φορτ Τζέφερσον χρησιμοποιήθηκε ως φυλακή για εγκληματίες κατά τη διάρκεια και μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο

Τα ερείπια ενός νοσοκομείου και ενός νεκροταφείου του 19ου αιώνα ανακάλυψαν ερευνητές στο βυθό του ωκεανού, ανοιχτά της Φλόριντα των ΗΠΑ. 

Η εντυπωσιακή ανακάλυψη έγινε σε ένα βυθισμένο νησί κοντά στο Εθνικό Πάρκο Dry Tortugas. 

Πρόκειται για το νεκροταφείο Fort Jefferson Post Cemetery, του παράκτιου φρουρίου Φορτ Τζέφερσον, που χρησιμοποιήθηκε ως φυλακή για εγκληματίες κατά τη διάρκεια και μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο και με το πέρασμα των αιώνων καταποντίστηκε.

Το Φορτ Τζέφερσον από το 1888-1900 λειτούργησε ως νοσοκομείο για την Υπηρεσία Ναυτικού Νοσοκομείου. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, το νοσοκομείο χρησιμοποιούνταν για τη θεραπεία ασθενών με κίτρινο πυρετό μεταξύ 1890 και 1900.

Αν και προς το παρόν έχει ταυτοποιηθεί μόνο ένας τάφος, ιστορικά αρχεία δείχνουν ότι δεκάδες άνθρωποι, κυρίως Αμερικανοί στρατιώτες που υπηρετούσαν στο Φορτ Τζέφερσον, μπορεί να έχουν ταφεί εκεί.

Σύμφωνα με την έρευνα, δεκάδες άνθρωποι θάφτηκαν στο νεκροταφείο του Φορτ Τζέφερσον, και ενώ οι περισσότεροι από αυτούς ήταν στρατιωτικοί ή φυλακισμένοι, αρκετοί ήταν πολίτες.

Ένας από αυτούς τους πολίτες, ο Τζον Γκριρ, απασχολούνταν ως εργάτης στο οχυρό και πέθανε εκεί στις 5 Νοεμβρίου 1861.

φλοριντα ντισνει

Στο οχυρό Τζέφερσον ζούσε κυρίως στρατιωτικό προσωπικό, κρατούμενοι, σκλάβοι, μηχανικοί, βοηθητικό προσωπικό και εργάτες με τις οικογένειές τους.

Οι θανατηφόρες μολυσματικές ασθένειες και ιδιαίτερα ο κίτρινος πυρετός που μεταδίδεται από τα κουνούπια, σκότωσαν δεκάδες ανθρώπους κατά τη διάρκεια των δεκαετιών 1860 και 1870.

Πηγή φωτογραφίας: nps.gov

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr