Εντυπωσιακά γλυπτά από άχυρο ρυζιού στο Wara Art Festival στην Ιαπωνία – Δείτε φωτογραφίες

0
90

Τα «γλυπτά» θα παραμείνουν στο Uwasekigata Park έως τα τέλη του Οκτωβρίου 

«Πράγματα που φέρνουν ευτυχία» είναι το θέμα του 14ου Wara Art Festival, στο πλαίσιο του οποίου στο Uwasekigata Park της ιαπωνικής επαρχίας Niigita φιλοξενούνται και φέτος πελώρια γλυπτά από άχυρο ρυζιού.

Κάθε χρόνο, οι οργανωτές συνεργάζονται με το Musashino Art University, για να αξιοποιήσουν το αχρησιμοποίητο άχυρο από τη συγκομιδή ρυζιού. Σπουδαστές τέχνης στο πανεπιστήμιο ανταποκρίνονται στην πρόκληση να δημιουργήσουν ξύλινες όμορφες κατασκευές. Αν και τα έργα, που παρουσιάστηκαν στο περσινό φεστιβάλ, ήταν γιγαντιαία ζώα που προκαλούσαν φόβο, η προσέγγιση στο φετινό είναι πιο γλυκιά.

Τα γλυπτά από άχυρο ρυζιού

Δύο από τα αχυρένια γλυπτά, που ενσαρκώνουν την ευτυχία, είναι αφενός ένα «maneki-neko (γάτα που κάνει νεύμα)», που είναι σύμβολο καλοτυχίας και αφετέρου, η απεικόνιση ενός «qilin», ενός πλάσματος της κινεζικής μυθολογίας, που λέγεται ότι όπου κι αν περνά φέρνει ευτυχία. 

Τα γλυπτά από άχυρο ρυζιού

Αν και το 14ο Wara Art Festival επισήμως διεξήχθη στις 8 Οκτωβρίου, τα «γλυπτά» θα παραμείνουν στο Uwasekigata Park έως τα τέλη του μηνός.

Το Wara Art Festival

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr