Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη

0
11

Μέσα από την ανακοίνωση της αναφέρθηκε και στα ελλείμματα του δικού της χώρου, σε προσωπικό και εξοπλισμό

Η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος εξέφρασε τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη, που έχει συγκλονίσει όλων τον κόσμο, ενώ παράλληλα εύχεται στους τραυματίες ταχεία ανάρρωση. 

Μέσα από την ανακοίνωση της αναφέρθηκε και στα ελλείμματα του δικού της χώρου, σε προσωπικό και εξοπλισμό.

«Ελπίζουμε το τελευταίο θλιβερό δυστύχημα να αποτελέσει εφαλτήριο για την ανάληψη των απαιτούμενων πρωτοβουλιών εκ μέρους των υπευθύνων, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια συμβάντα στο μέλλον».

Η ανακοίνωση της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος:

«Το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη βύθισε σε βαρύ πένθος όλη τη χώρα. Η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και εύχεται στους τραυματίες ταχεία ανάρρωση.

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι οι ελλείψεις σε προσωπικό και σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή, σε οποιονδήποτε φορέα και ειδικότερα στον χώρο των μεταφορών, μπορούν να αποβούν καταστροφικές.

Έχοντας πλήρη επίγνωση των παραπάνω και με αίσθημα ευθύνης για τη διατήρηση σε υψηλό επίπεδο της ασφάλειας, έχουμε επισημάνει πολλές φορές σε όλους τους αρμόδιους τις σημαντικές ελλείψεις σε σύγχρονο εξοπλισμό και προσωπικό που ταλανίζουν την εναέρια κυκλοφορία διαχρονικά. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να υλοποιηθούν το ταχύτερο δυνατό οι απαραίτητες αναβαθμίσεις των κρίσιμων συστημάτων και η πρόσληψη ικανού αριθμού ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας για την αντιμετώπιση της διαρκώς αυξανόμενης αεροπορικής κίνησης.

Ελπίζουμε το τελευταίο θλιβερό δυστύχημα να αποτελέσει εφαλτήριο για την ανάληψη των απαιτούμενων πρωτοβουλιών εκ μέρους των υπευθύνων, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια συμβάντα στο μέλλον».

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr