ΕΝΦΙΑ: Εξετάζεται η πληρωμή 2 δόσεων τον Οκτώβριο- Ποιοι δικαιούνται έκπτωση

0
180

Δυνατότητα εξόφλησης των δύο πρώτων δόσεων του ΕΝΦΙΑ έως το τέλος Οκτωβρίου εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών για τα 6,3 εκατομμύρια των ιδιοκτητών ακινήτων τα οποία καλούνται και φέτος να σηκώσουν φορολογικό βάρος περίπου 2,5 δισ. ευρώ. 

Με τα σημερινά δεδομένα, ο φόρος θα πρέπει να πληρωθεί σε 6 μηνιαίες δόσεις με την πρώτη στο τέλος Σεπτεμβρίου. Επειδή όμως τα ραβασάκια άργησαν και πολλοί φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν 3 δόσεις φόρου εισοδήματος μέσα στο μήνα, η διπλή δόση τον Οκτώβριο κερδίζει έδαφος στο υπουργείο Οικονομικών.  

Όσοι έσπευσαν να διορθώσουν τα τετραγωνικά των ακινήτων τους θα δουν πιθανότατα το εκκαθαριστικό τους να φουσκώνει. Στον αντίποδα εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι των οποίων τα εισοδήματα συρρίκνωσε η πανδημία θα διαπιστώσουν ότι δικαιούνται έκπτωση. 

Μεγάλες αλλαγές σχεδιάζονται για τον ΕΝΦΙΑ του 2022, καθώς από την 1 Ιανουαρίου θα εφαρμοστούν οι νέες αντικειμενικές. Η κυβέρνηση θα παρουσιάσει το σχέδιο της με τον προϋπολογισμό του 2022 έχοντας δεσμευθεί ότι η πλειοψηφία των νοικοκυριών θα έχει μικρότερο φόρο από ότι φέτος. 

Υπενθυμίζεται ότι από το 2022 ο ΕΝΦΙΑ θα αρχίσει να εξοφλείται από τον Μάρτιο. 
 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr