Εμβολιασμένοι: «Ελεύθεροι» και στις κόκκινες περιοχές – Ακόμα και όρθιοι στη διασκέδαση

0
151

Περισσότερες ελευθερίες και προνόμια για τους εμβολιασμένους ανακοινώνει αύριο Τετάρτη η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, οι εμβολιασμένοι θα εξαιρούνται από τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στις «κόκκινες» περιοχές του επιδημιολογικού χάρτη, ενώ η διασκέδασή τους σε κλειστά κέντρα ψυχαγωγίας θα είναι ελεύθερη και χωρίς περιορισμούς.

Ειδικότερα, στους αμιγείς χώρους εστίασης και διασκέδασης, οι θαμώνες δεν θα είναι υποχρεωτικά καθιστοί, ενώ δεν θα υπάρχουν περιορισμοί στην πληρότητα. Παράλληλα οι εμβολιασμένοι δεν θα υποβάλλονται σε rapid test σε καμία δραστηριότητα.

Στις κόκκινες περιοχές, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΣΚΑΪ, οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να κινούνται κανονικά κατά τις ώρες νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας, ενώ τα αμιγή καταστήματα εστίασης και διασκέδασης θα έχουν κανονικά μουσική.

Δεν υπάρχει πλέον καμιά περίπτωση γενικού lockdown

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ξεκαθάρισε ότι η χώρα δεν υπάρχει περίπτωση να ξανακλείσει και πως οι εμβολιασμένοι πολίτες «δικαιούνται και πρέπει να έχουν προνόμια που να αντιστοιχούν στην συμβολή τους στην εθνική προσπάθεια να θωρακιστεί η χώρα έναντι του κορωνοϊού».

Υπέρ των περισσότερων ελευθεριών για τους εμβολιασμένους τάχθηκε το πρωί στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Εξήγησε ότι οι εμβολιασμένοι που είναι προστατευμένοι έναντι του ιού πρέπει να ζουν φυσιολογικά και να μην περιορίζονται οι ελευθερίες τους και οι ανεμβολίαστοι να προστατεύονται επαρκώς για να μην καταλήγουν στη ΜΕΘ και «να συναντούν τον δημιουργό τους πρόωρα».

Νέα αξιολόγηση του επιδημιολογικού χάρτη – Προβληματίζει και η Θεσσαλία

Σήμερα συνεδριάζει η ειδική υποεπιτροπή για να αξιολογήσει τον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας. Η προσοχή των ειδικών είναι στραμμένη σταθερά στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ προβληματισμό προκαλεί και η Θεσσαλία.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr