Ελβετία-Κορωνοϊός: 1.059 νέοι θάνατοι – Ακυρώνεται το Φεστιβάλ Τζαζ του Μοντρέ

0
107

Ο αριθμός των θανάτων από την COVID-19 στην Ελβετία αυξήθηκε στους 1.059 θανάτους, από τους 1.017 θανάτους που είχαν ανακοινωθεί χθες, σύμφωνα με την υπηρεσία δημόσιας υγείας της χώρας.

Ο αριθμός των ανθρώπων που είναι θετικοί στο νέο κορωνοϊό αυξήθηκε στους 27.078, από 26.732 ανθρώπους.

Παράλληλα, οι οργανωτές του Montreux Jazz Festival, του φημισμένου φεστιβάλ της τζαζ που διεξάγεται κάθε καλοκαίρι στην Ελβετία, ανακοίνωσαν σήμερα πως δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος εξαιτίας της πανδημίας της Covid-19, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά από τη δημιουργία του, το 1967.

Καθώς η κυβέρνηση διατηρεί προς το παρόν τα περισσότερα μέτρα υγιεινής και κοινωνικής απόστασης, είναι αδύνατο να σκεφτεί κανείς τη διεξαγωγή μιας εκδήλωσης τέτοιας κλίμακας, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Το φεστιβάλ αυτό στις όχθες της Λίμνης της Γενεύης διαρκεί δύο εβδομάδες –φέτος ήταν προγραμματισμένο από τις 3 έως τις 18 Ιουλίου– και προσελκύει σχεδόν 250.000 άνθρωπους.

“Το πρόγραμμα που σχεδιαζόταν γι’ αυτό το καλοκαίρι θα παρουσιαστεί εν μέρει στο φεστιβάλ της επόμενης χρονιάς, που θα διεξαχθει από τις 2 έως τις 17 Ιουλίου 2021”, προστίθεται.

Ο Λάιονελ Ρίτσι και ο Λένι Κράβιτς είναι μεταξύ αυτών που επρόκειτο να παίξουν φέτος στο φεστιβάλ, αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση.

Στο πρόγραμμα του περυσινού φεστιβάλ του Μοντρέ συμμετείχαν οι Έλτον Τζον, Στινγκ, Τζάνετ Τζάκσον, Τσικ Κορία και ο επικεφαλής των Radiohead Τομ Γιορκ.

Ο βετεράνος αμερικανός παραγωγός Κουίνσι Τζονς, πρώην συνδιευθυντής του Μοντρέ ο οποίος εξακολουθεί να συμμετέχει κάθε χρόνο, το αποκαλεί “η Rolls-Royce των φεστιβάλ”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: skai.gr