Έλον Μασκ: Ετοιμάζει το TruthGPT ως… απάντηση στο ChatGPT

0
29

Ο Μασκ καταχώρησε τον περασμένο μήνα μια εταιρεία με την επωνυμία X.AI Corp, με έδρα στη Νεβάδα, με τον ίδιο ως μοναδικό διευθυντή και τον Jared Birchall, ως τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του σε εκπομπή του FOX News, ο Ελον Μάσκ ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει δικό του πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης υπό το όνομα «TruthGPT», το οποίο θα έρθει ως… απάντηση στο ChatGPT, το δημοφιλές chatbot από την OpenAI.

«Πρόκειται να ξεκινήσω κάτι το οποίο ονομάζω ‘TruthGPT’, ή μέγιστη τεχνητή νοημοσύνη που αναζητά την αλήθεια και προσπαθεί να κατανοήσει τη φύση της του σύμπαντος», δήλωσε ο διάσημος δισεκατομμυριούχος στη συνέντευξη που θα προβληθεί σήμερα.

«Και νομίζω ότι αυτός μπορεί να είναι ο καλύτερος δρόμος προς την ασφάλεια, με την έννοια ότι μια τεχνητή νοημοσύνη που ενδιαφέρεται να κατανοήσει το σύμπαν, είναι απίθανο να εξολοθρεύσει τους ανθρώπους επειδή είμαστε ένα ενδιαφέρον μέρος του σύμπαντος», δήλωσε.

Ο Μασκ καταχώρησε τον περασμένο μήνα μια εταιρεία με την επωνυμία X.AI Corp, με έδρα στη Νεβάδα, με τον ίδιο ως μοναδικό διευθυντή και τον Jared Birchall, ως τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας.

Ο Μασκ ήταν συνιδρυτής της OpenAI το 2015, αλλά αποχώρησε από το διοικητικό συμβούλιο της το 2018.

Το 2019, έγραψε στο Twitter ότι εγκατέλειψε την OpenAI επειδή έπρεπε να επικεντρωθεί στην Tesla και τη SpaceX. Είχε επίσης τουιτάρει εκείνη την εποχή ότι αποχώρησε γιατί δεν συμφωνούσε με κάποια από αυτά που ομάδα της OpenAI ήθελε να κάνει.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr