Ελάτε να πουλήσετε τα ρούχα που δεν φοράτε, λέει η Zara

0
110

Oι καταναλωτές στη Βρετανία θα μπορούν να πουλήσουν τα μεταχειρισμένα ρούχα τους αλλά και να αγοράσουν ρούχα Zara από δεύτερο χέρι

Στις business των μεταχειρισμένων ρούχων μπαίνει και η Zara, ακολουθώντας την τάση της εποχής που θέλει ακόμα και τις εταιρείες του λεγόμενου fast fashion να κάνουν προσπάθειες βιωσιμότητας.

Από τον επόμενο μήνα, οι καταναλωτές στη βρετανική αγορά θα μπορούν να επιδιορθώσουν ρούχα που έχουν αγοράσει από τα καταστήματα Zara, ανεξαρτήτως του πότε τα αγόρασαν. Η υπηρεσία θα περιλαμβάνει αντικατάσταση κουμπιών, φερμουάρ, επιδιόρθωση στριφωμάτων και άλλα και θα διατίθεται τόσο στα καταστήματα όσο και online.

Επίσης, οι καταναλωτές στη Βρετανία θα μπορούν να πουλήσουν τα μεταχειρισμένα ρούχα τους αλλά και να αγοράσουν ρούχα Zara από δεύτερο χέρι, χρησιμοποιώντας μία νέα πλατφόρμα. Παράλληλα, θα μπορούν να δωρίζουν ρούχα που δεν θέλουν, ανεξαρτήτως του brand, σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Η προσπάθεια της Zara να επεκτείνει τη διάρκεια ζωής των ρούχων της έρχεται σε μία εποχή που οι αλυσίδες του fast fashion δέχονται έντονες επικρίσεις για τον περιβαλλοντικό τους αντίκτυπο, καθώς ευθύνονται έως και για το 10% των εκπομπών ρύπων παγκοσμίως.

Με online καταστήματα σε περίπου 200 χώρες, τα προϊόντα της Zara είναι ήδη ανάμεσα στα πρώτα στις πωλήσεις μεταχειρισμένων ρούχων. Ρούχα και αξεσουάρ Zara από δεύτερο χέρι μπορεί κανείς να αγοράσει από πλατφόρμες όπως οι Depop, Vestiaire, Asos Marketplace και Re-fashion.

Στην πλατφόρμα της Zara, οι πωλητές θα ανεβάζουν τις δικές τους φωτογραφίες, ενώ οι πληροφορίες για το αρχικό προϊόν θα διατίθενται από την εταιρεία.

Σημειώνεται ότι και τα βρετανικά πολυκαταστήματα Selfridges σχεδιάζουν στροφή στην αγορά μεταχειρισμένων, καθώς στοχεύουν το 45% των συναλλαγών τους να προέρχονται από τις πωλήσεις δεύτερο χέρι, τις ενοικιάσεις και τις επιδιορθώσεις ρούχων έως το τέλος της δεκαετίας.

Πηγή: skai.gr