Έκτακτη σύσκεψη Ερντογάν για Λιβύη και Συρία – Επίθεση τουρκικού ΥΠΕΞ εναντίον Ελλάδας

0
94

Έκτακτη σύσκεψη είχε, χτες, Τετάρτη στην προεδρική κατοικία στον Βόσπορο, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με του επιτελείς των ενόπλων δυνάμεων σχετικά με τις εξελίξεις στη Λιβύη και στη Συρία.

Είναι η πρώτη φορά που ο Ερντογάν κάνει σύσκεψη με άλλους, συνήθως κάνει τηλεδιασκέψεις. Η σύσκεψη αυτή δεν έχει ανακοινωθεί, καθώς έγινε εκτάκτως. 

Συζητήθηκε, επίσης, και το θέμα του Γιαϊτζί. 

Ο Χουλουσί Ακάρ νωρίτερα, συναντήθηκε με τους αξιωματικούς για να τους ευχηθεί για το Μπαϊράμι. Όμως εκεί αναφέρθηκε στη Λιβύη, με έμφαση, λέγοντας πως η Τουρκία αναγνωρίζει την επίσημη αναγνωρισμένη κυβέρνηση από τον ΟΗΕ, δηλαδή τον Σάρατζ. Από την άλλη, ομολόγησε την στήριξη της Τουρκίας στη Λιβύη και είπε χαρακτηριστικά: «Ανατρέψαμε το παιχνίδι.»

«Στο πλαίσιο του μνημονίου που υπογράψαμε με τους Λίβυους αδερφούς μας, οι άνθρωποί μας κάνουν μεγάλη προσπάθεια για την στρατιωτική εκπαίδευση και τη συνεργασία και αυτή η συμβολή μας έφερε αποτελέσματα.» είπε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ.

Επιπλέον, σκληρή επίθεση εξαπέλυσε το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών εναντίον της Ελλάδας και του Αντιπροέδρου της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά. «Μιλάς σαν Έλληνας παρά ως Ευρωπαίος Αξιωματούχος.» 

Παράλληλα, έκανε λόγο για βίαιη συμπεριφορά στον Έβρο. «Η Ελλάδα δεν είναι το εξωτερικό σύνορο της Ευρώπης.»
 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr