Έκρηξη – Λίβανος: Έγινε αισθητή έως την Κύπρο

0
70

Εκκωφαντικός θόρυβος αναστάτωσε το απόγευμα της Τρίτης (04/08) πολλές περιοχές της Κύπρου, με αποτέλεσμα οι Αρχές να βρίσκονται σε κινητοποίηση, προσπαθώντας να εξακριβώσουν από πού προήλθε.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν αποκλείεται ο κρότος να προέρχεται από το ωστικό κύμα που προκάλεσε ισχυρότατη έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού, το οποίο πολύ πιθανόν να έφτασε μέχρι την Κύπρο.

Τα διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο για έκρηξη πιθανόν σε πυρομαχικά που βρίσκονταν αποθηκευμένα στο λιμάνι της πόλης.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από τις κυπριακές Αρχές, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής, την αναστάτωση έχει προκαλέσει το εν λόγω γεγονός που σημειώθηκε στο Λίβανο.

Χριστοδουλίδης: Οι Κύπριοι στον Λίβανο να επικοινωνήσουν με την πρεσβεία μας

Η κυβέρνηση της Κύπρου επικοινώνησε με την κυβέρνηση του Λιβάνου, εκφράζοντας την ετοιμότητα για όποια συνδρομή κριθεί απαραίτητη, όπως ενημέρωσε μέσω Twitter ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Παράλληλα, κάλεσε όλους τους Κύπριους που βρίσκονται στο Λίβανο, να επικοινωνήσουν με το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων ή την πρεσβεία της Κύπρου στο Λίβανο.

«Όλοι οι Κύπριοι που βρίσκονται στο Λίβανο παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ στο τηλ. 99660129 ή με την πρεσβεία μας στο Λίβανο στο τηλ. +9613572139, για σκοπούς άμεσης συνδρομής ή σε περίπτωση ανάγκης», αναφέρει ο κ. Χριστοδουλίδης.

Πηγή: skai.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ,

Πηγή: skai.gr