Εκρέμ Ιμάμογλου: Όσο κοιτάω στα Βαλκάνια δεν βλέπω σουλτάνους και βασιλιάδες

0
13

Μηνύματα Δημοκρατίας, συνεργασίας και ενότητας έστειλαν οι Δήμαρχοι Αθήνας και Κωνσταντινούπολης από τη σύνοδο των βαλκανικών πόλεων

Μηνύματα Δημοκρατίας, συνεργασίας και ενότητας έστειλαν οι Δήμαρχοι Αθήνας και Κωνσταντινούπολης από τη σύνοδο των βαλκανικών πόλεων που πραγματοποιείται στην πρωτεύουσα.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου μίλησε για δημοκρατικά Βαλκάνια και ο Κώστας Μπακογιάννης τόνισε πως ενωμένοι οι τοπικοί άρχοντες ξεπερνούν εμπόδια κυβερνήσεων.

Όσο κοιτάω στα Βαλκάνια δεν βλέπω σουλτάνους και βασιλιάδες, μόνο ένα δημοκρατικό αύριο” τόνισε ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης και σημείωσε ότι “δεν υπάρχει άλλη περιοχή από την Αθήνα που να είναι κοιτίδα πολιτισμού”.

Παράλληλα, ο κ. Ιμάμογλου ζήτησε “να καταδικάσουμε του λαϊκισμούς που απειλούν τη δημοκρατία και φέρνουν μίσος“.

Από πλευράς του ο κ. Μπακογιάννης ζήτησε “να μείνουμε μακριά από στερεότυπα που εξυπηρετούν άλλες σκοτεινές σκοπιμότητες” και σημείωσε ότι “στην περιοχή μας ξέρουμε καλά τι σημαίνει εθνικισμός και πατριδοκαπηλία“.

Το B40 Balkan Cities Network ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2021 στην Κωνσταντινούπολη, με στόχο την ενίσχυση της ειρήνης και της δημοκρατίας στην περιοχή των Βαλκανίων, καθώς και της συνεργασίας των μελών του στους τομείς της οικονομίας, της καινοτομίας, της βιώσιμης ανάπτυξης και του πολιτισμού.

Περισσότεροι από 70 εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από όλα τα Βαλκάνια, επισκέφτηκαν την Αθήνα, ενώ πολύ σημαντική είναι η εκπροσώπηση των ελληνικών Δήμων, όπως Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Τρικκαίων, Πάτρας, Χαλκίδας, Καλαμάτας, Χανίων, Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Καλλιθέας, Νέας Σμύρνης, Κηφισιάς, Αγ. Δημητρίου, Αιγάλεω, Ζωγράφου, Π. Φαλήρου, Κορυδαλλού, Παλλήνης, Βέροιας, Κοζάνης, Καρδίτσας, Ρεθύμνου, Κορίνθου, Μυτιλήνης, Χίου, Κέρκυρας, ‘Αργους, Ορεστιάδας, Λευκάδας, Καρπενησίου, Πυλαίας-Χορτιάτη, Θερμαϊκού, Κιλελέρ. Ολοι, με στόχο την δημιουργία μιας κοινής πορείας για ειρήνη, πρόοδο και ευημερία στην περιοχή των Βαλκανίων.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr