Εκνευρισμός στην Άγκυρα για το ταξίδι Πομπέο – Εμπρηστικός ο Ακσόι

0
47

Ο Μάικ Πομπέο θα επισκεφτεί την επόμενη εβδομάδα την Κωνσταντινούπολη για να δει τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ωστόσο δεν θα συναντηθεί με τον Ερντογάν κάτι που έχει προκαλέσει εκνευρισμό στην Άγκυρα.

Ανακοινώνοντας χθες μια περιοδεία του σε επτά χώρες-συμμάχους των ΗΠΑ στην Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή και στον Καύκασο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνισε πως ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα επισκεφτεί την Τουρκία στις 16 και 17 Νοεμβρίου.

Ο Πομπέο προηγουμένως είχε επισκεφτεί την Ελλάδα και την Κύπρο, κάτι που επίσης είχε ενοχλήσει την Άγκυρα.

Σκοπός της επίσκεψής του είναι να συζητήσει τα θρησκευτικά ζητήματα στην Τουρκία και στην ευρύτερη περιοχή, υπογραμμίζοντας τη σθεναρή στάση των ΗΠΑ στο θέμα των θρησκευτικών ελευθεριών σε όλο τον κόσμο.

Αυτή η πρόταση ενόχλησε ιδιαίτερα  την Άγκυρα και ο Χαμί Ακσόι απάντησε πως υπάρχουν θρησκευτικές ελευθερίες, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. 

Ωστόσο, άφησε αιχμές λέγοντας ότι «θα ήταν πιο σωστό για τις ΗΠΑ να κοιτάξουν πρώτα στον καθρέφτη και να δείξουν την απαραίτητη ευαισθησία στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως ο ρατσισμός, η εχθρότητα έναντι του Ισλάμ και τα εγκλήματα μίσους στη χώρα τους».
 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr