Εισαγγελική παρέμβαση για τις συνθήκες του πολύνεκρου τροχαίου στη Λιβύη – Έρευνα για τυχόν αξιόποινες πράξεις

0
6

Στην εισαγγελική παραγγελία αναφέρονται ενδεικτικά αδικήματα όπως αυτά που αφορούν ανθρωποκτονία κατά συρροή και σωματικές βλάβες κατά συρροή από πρόθεση ή και από αμέλεια

Εντολή για την διερεύνηση των συνθηκών του τροχαίου που κόστισε την ζωή στρατιωτικών και πολιτών που μετείχαν σε ανθρωπιστική αποστολή στην Λιβύη , έδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών στην Αστυνομία.

Με παραγγελία προς την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, η Εισαγγελία ζητά να εξεταστεί στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας το τροχαίο, ώστε να εξακριβωθεί αν έχουν τελεστεί τυχόν αξιόποινες πράξεις. Στην εισαγγελική παραγγελία αναφέρονται ενδεικτικά αδικήματα όπως αυτά που αφορούν ανθρωποκτονία κατά συρροή και σωματικές βλάβες κατά συρροή από πρόθεση ή και από αμέλεια.

ΓΕΕΘΑ: Τα στελέχη που έχασαν τη ζωή τους στη Λιβύη

Τα στοιχεία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, μελών της Ελληνικής Αποστολής Ανθρωπιστικής Βοήθειας στην Λιβύη που έχασαν την ζωή τους στο τροχαίο δυστύχημα, έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΕΕΘΑ.

Κατόπιν ταυτοποίησης των σορών, διαπιστώθηκε ότι οι θανάσιμα τραυματισμένοι είναι:

  •  Η Αντιπλοίαρχος (ΥΝ) ΠΝ της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ.
  •  Η Επισμηναγός (ΥΝ) Ευαγγελία Ανδρεαδάκη της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ
  • Ο Αρχιλοχίας (ΠΖ) Γεώργιος Βούλγαρης της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ.

Γλυκερία Μεμεκίδου

Ευαγγελία Ανδρεαδάκη

Γεώργιος Βούλγαρης

Το ΓΕΕΘΑ εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειές τους.

Παράλληλα, το ΓΕΕΘΑ υπογραμμίζει πως ολοκληρώθηκε ο επαναπατρισμός των σορών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και πως τα αίτια και οι συνθήκες του δυστυχήματος διερευνώνται αρμοδίως.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr