Έγκυος καταγγέλλει τον εργοδότη της: Με έσυρε έξω από το μαγαζί και μου πήρε το κινητό

0
209

Για τη βάρβαρη επίθεση που δέχθηκε από τον εργοδότη της, ο οποίος διατηρεί καφετέρια στη Λάρισα, μίλησε στο MEGA η 26 χρονη εργαζόμενη, η οποία μάλιστα είναι και έγκυος.

«Πήγα στη βάρδια μου κανονικά, μέχρι που ήρθε ο εν λόγω κύριος και άρχισε να μου λέει να παραιτηθώ από τη δουλειά, ότι δεν με γουστάρει στο μαγαζί. Επειδή νεύριασε, με άρπαξε από το χέρι και τραβώντας με και σπρώχνοντάς με, με έβγαλε εκτός του μαγαζιού, μου έλεγε να μην ξαναπατήσω, να εξαφανιστώ, να φύγω», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, φέρεται να της άρπαξε και το κίνητο της τηλέφωνο για να μην καλέσει την αστυνομία.

«Bγάζω το κινητό μου να πάρω τον σύντροφό μου, μου πήρε το κινητό δεν μου το έδινε για κάποια λεπτά, έγινε ένας χαμός του έλεγαν δώσε το κινητό στη κοπέλα», περιέγραψε η 26χρονη.

Όπως είπε, η ίδια είχε προλάβει να καλέσει τον σύντροφό της, ο οποίος πήρε αμέσως την Αστυνομία.

«Έψαχνε το κινητό και το έβαλε στην τσέπη του και δεν της το έδινε, η κοπέλα του έλεγε δώσε το κινητό μου δεν έχεις καμιά δουλειά με το κινητό μου, αλλά αυτός δεν της το έδινε, προφανώς για να μην καλέσει την Αστυνομία αλλά που να ήξερε ότι εγώ την είχα καλέσει ήδη την Αστυνομία», δήλωσε ο σύντροφός της.

Η ίδια επισήμανε ότι φοβήθηκε πάρα πολύ, «γιατί θα μπορούσε να συμβεί το οτιδήποτε εκείνη τη στιγμή». 

Η εργαζόμενη υπέβαλε μήνυση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, ενώ η κατάσταση της υγείας της έχει κλονιστεί καθώς φοβήθηκε για την υγεία του μωρού που κυοφορεί.

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Σημειώνεται ότι την υπόθεση έκανε γνωστή η ΓΣΕΕ πριν από λίγες ημέρες σημειώνοντας ότι συνιδιοκτήτης καφέ επιτέθηκε σωματικά και λεκτικά στην εργαζόμενη.

«Η εργοδοτική ανηθικότητα καλά κρατεί. Συνιδιοκτήτης επιχείρησης cafe στη Λάρισα επιτέθηκε σε εργαζόμενη, η οποία βρίσκεται σε κατάσταση εγκυμοσύνης, επειδή τον είχε καταγγείλει στο παρελθόν στην Επιθεώρηση Εργασίας για καθυστερήσεις στη μισθοδοσία της. Το απαράδεκτο αυτό περιστατικό έγινε χθες 4/5/2022 το βράδυ όταν η 26χρονη, ενώ εργαζόταν, δέχτηκε σωματική βία από τον εργοδότη της, ο οποίος φανερά εκνευρισμένος μπήκε στην καφετέρια, την άρπαξε βίαια από το χέρι, την έβγαλε στο πεζοδρόμιο, την εξύβρισε και την έσπρωξε. Το περιστατικό έγινε παρουσία θαμώνων.

Ήδη η εργαζόμενη υπέβαλε μήνυση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, ενώ η κατάσταση της υγείας της έχει ήδη κλονιστεί λόγω της διακινδύνευσης της εγκυμοσύνης.
Στη μηνυτήρια αναφορά μάλιστα, υπάρχει και κατάθεση εργαζόμενου σε άλλο κατάστημα – αυτόπτη μάρτυρα υπέρ της, ο οποίος είδε το βίαιο συμβάν. Ο ιδιοκτήτης αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου αλλά ακόμη δεν έχει συλληφθεί αν και η ταυτότητά του είναι γνωστή», ανέφερε η ΓΣΕΕ.

Στην ίδια ανακοίνωση σημείωνε ότι: «Η ΓΣΕΕ φέρνει στη δημοσιότητα αυτήν τη συγκεκριμένη περίπτωση προκειμένου για μία ακόμα φορά να καταγγείλει αυτές τις απαράδεκτες και απάνθρωπες πρακτικές που ακολουθεί μερίδα εργοδοτών. Ζητάμε την έγκαιρη και αποτελεσματική παρέμβαση των αρμοδίων Αρχών για τη σύλληψη του εργοδότη στο πλαίσιο του αυτοφώρου και την προστασία της εργαζόμενης. Ζητάμε για μία ακόμα φορά τη δημόσια καταδίκη και την άμεση λήψη μέτρων για την εξάλειψη τέτοιων φαινομένων, τα οποία δυστυχώς θα συνεχίσουν να υπάρχουν όσο επικρατούν συνθήκες ατιμωρησίας των υπαιτίων.

Τέτοια περιστατικά αποτελούν δυσφήμιση όχι μόνο για τους κλάδους, όπου εκδηλώνονται συχνότερα, και τις τοπικές κοινωνίες, αλλά για το σύνολο της κοινωνίας, βυθίζοντάς την στην ανοχή της εξαθλίωσης. Οι ελλείψεις προσωπικού που εντοπίζονται σε κλάδους αιχμής μπορούν να βρουν εύκολα απαντήσεις και σε τέτοιου είδους εργοδοτικές συμπεριφορές. Η ΓΣΕΕ ζητά από γυναίκες εργαζόμενες, αλλά και από τους άνδρες εργαζόμενους που γίνονται θύματα παρενόχλησης και βίας στην εργασία τους να απευθύνονται στα σωματεία τους για την υποστήριξή τους στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Τα συνδικάτα έχουμε υποχρέωση έμπρακτης και απρόσκοπτης παρέμβασής μας, τόσο για την προστασία των θυμάτων, όσο και για τη σύμπραξή μας στην πρόληψη των πράξεων βίας.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr