Εγκύκλιος Ντογιάκου για τις έρευνες στο πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου

0
23

Την τήρηση απόλυτης μυστικότητας των ερευνών παραγγέλει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης

Της Ιωάννας Μάνδρου

Την τήρηση απόλυτης μυστικότητας στις έρευνες που διενεργούνται για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοικτά της Πύλου σε διεθνή ύδατα, ζήτησε με εγκύκλιο του ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος.

Η εγκύκλιος στάλθηκε στους επικεφαλής της Εισαγγελίας Εφετών και Πρωτοδικών που μετέχουν στις έρευνες αλλά και στους υπευθύνους του Λιμενικού Σώματος που λαμβάνουν καταθέσεις από επιζήσαντες αλλά και άλλα πρόσωπα, προκειμένου να φωτιστούν κρίσιμα ερωτήματα για τα αίτια του πολύνεκρου ναυαγίου που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο και έχει προκαλέσει το διεθνές ενδιαφέρον.

Η τήρηση της απόλυτης μυστικότητας την οποία παραγγέλει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου σχετίζεται με την σοβαρότητα της υπόθεσης και την ανάγκη να διερευνηθούν τα αίτια της πρωτοφανούς τραγωδίας από τις αρμόδιες αρχές.

Η εγκύκλιος Ντογιάκου στάλθηκε αργά χθες το βράδυ προς όλες τις εμπλεκόμενες εισαγγελικές και άλλες κρατικές υπηρεσίες με την εντολή για άμεση συμμόρφωση.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr