ΕΕ: «Πρόσω ολοταχώς» από EMA για την ενίσχυση της αυτάρκειας σε εμβόλια Pfizer και Moderna

0
21

«Πρόσω ολοταχώς» από τον EMA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων) για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής αυτάρκειας σε εμβόλια της Pfizer/Biontech και της Moderna κατά του κορωνοϊού. Στο πλαίσιο αυτό, η επιτροπή φαρμάκων για ανθρώπινη χρήση του Οργανισμού (CHMP) ενέκρινε δύο σημαντικές συστάσεις που θα αυξήσουν την παραγωγική ικανότητα και την προμήθεια εμβολίων COVID-19 στην ΕΕ. 

Ο EMA ενέκρινε αύξηση του μεγέθους των παρτίδων και αύξηση της σχετικής διαδικασίας στο εργοστάσιο της Pfizer στο Πουρς του Βελγίου το οποίο επισκέφθηκαν την Παρασκευή η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο CEO της Pfizer Αλβέρτος Μπουρλά. 

Η σύσταση της επιτροπής φαρμάκων για ανθρώπινη χρήση (CHMP) αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά την προμήθεια του εμβολίου COVID-19 που αναπτύχθηκε από την BioNTech και την Pfizer, στην EE. 

Με βάση την επισκόπηση των δεδομένων που υπέβαλε η BioNTech Manufacturing GmbH, εγκρίθηκε η αίτηση για αύξηση του μεγέθους της παρτίδας του τελικού προϊόντος που κατασκευάστηκε στο Πουρς. Η απόφαση του EMA επιβεβαιώνει ότι η παραγωγική μονάδα Πουρς είναι ικανή να παράγει σταθερά εμβόλια υψηλής ποιότητας, και επιτρέπει στην Pfizer/BioNTech να αυξήσει τη διαδικασία παραγωγής σε αυτή την εγκατάσταση. 

Η CHMP συνέστησε επίσης την έγκριση μιας νέας γραμμής πλήρωσης στην γραμμή τελικής παραγωγής του εμβολίου για την ΕΕ στην  (φαρμακευτική εταιρεία) Rovi στην Ισπανία. 
 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr