Αιδηψός: Ζευγάρι Σέρβων τουριστών θετικοί στον κορωνοϊό

0
87

Συναγερμός έχει σημάνει σε Λαμία και Αιδηψό, καθώς ένα ζευγάρι Σέρβων που έκανε διακοπές στην Αιδηψό από το Σάββατο, διαγνώστηκε με κορωνοϊό και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ασθενείς έφτασαν το Σάββατο με γκρουπ 80 ατόμων και σήμερα ο άντρας εμφάνισε συμπτώματα covid 19. Το ζευγάρι μεταφέρθηκε με ταξί στη Λαμία, ενώ τα υπόλοιπα άτομα του γκρουπ έχουν τεθεί σε καραντίνα στο ξενοδοχείο τους.

Ο άντρας παρουσιάζει συμπτώματα της ασθένειας, αλλά ήπια, ενώ η γυναίκα του είναι ασυμπτωματική.

Αναζητείται επίσης ο (ή η) οδηγός του ταξί, το οποίο μετέφερε το ζευγάρι στο νοσοκομείο Λαμίας.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ιστιαίας – Αιδηψού Γιάννη Κοντζιά, που μίλησε στο Star Κεντρικής Ελλάδας, τρία γκρούπ Σέρβων, συνολικά 80 άτομα, έφτασαν με λεωφορείο στην περιοχή το Σάββατο και φιλοξενούνται σε τρία διαφορετικά καταλύματα.

Τα μέλη των τριών γκρούπ εντοπίστηκαν από τα τρία τουριστικά γραφεία και τους αντίστοιχους εκπροσώπους τους στην Ελλάδα και ήδη ιχνηλατούνται.

Υπενθυμίζεται ότι από την Δευτέρα το πρωϊ έχουν κλείσει τα σύνορα της χώρας για τους Σέρβους, ενώ σήμερα στη Σερβία καταγράφηκε ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων από την εκδήλωση της πανδημίας. Το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν 13 ασθενείς ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 330 και επιβεβαιώθηκαν 299 νέα κρούσματα. 

Πηγή: lamiareport.gr, Σταρ Κεντρικής Ελλάδας

Πηγή: skai.gr