Δυτική Όχθη: Νεκρός ο παλαιστίνιος καταζητούμενος για την επίθεση της 8ης Οκτωβρίου στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

0
65

Το πρακτορείο Reuters επισημαίνει πως μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη αντίδραση από την πλευρά της Παλαιστινιακής Αρχής. Οι ισραηλινές αρχές είχαν αποκλείσει επί μέρες την πόλη Σουάφατ αναζητώντας τον ένοπλο και πυροδοτώντας βίαιες διαδηλώσεις Παλαιστινίων.

Ο παλαιστίνιος καταζητούμενος για τη φονική επίθεση της 8ης Οκτωβρίου σε σημείο ελέγχου στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ σκοτώθηκε σήμερα ενώ επιχειρούσε επίθεση έξω από εβραϊκό οικισμό στη Δυτική Όχθη, όπως ανακοίνωσαν οι ισραηλινές αρχές.

Οι φρουροί στην είσοδο του εβραϊκού οικισμού Μάαλε Αντουμίμ άνοιξαν πυρ κατά του ενόπλου, ο οποίος έπεσε νεκρός, σύμφωνα με την αστυνομία. Ένας εκ των φρουρών τραυματίστηκε κατά την ανταλλαγή πυρών.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Γιαΐρ Λαπίντ ανέφερε πως το θύμα ήταν ο δράστης της επίθεσης σε σημείο ελέγχου κοντά στη Σουάφατ (έναν καταυλισμό παλαιστινίων προσφύγων). Η επίθεση της 8ης Οκτωβρίου στοίχισε τη ζωή σε έναν ισραηλινό στρατιώτη, ενώ άλλοι τρεις τραυματίστηκαν.

Το πρακτορείο Reuters επισημαίνει πως δεν υπήρξε επίσημη αντίδραση από την πλευρά της Παλαιστινιακής Αρχής.

Οι ισραηλινές αρχές είχαν αποκλείσει επί μέρες τη Σουάφατ αναζητώντας τον ένοπλο, πυροδοτώντας βίαιες διαδηλώσεις Παλαιστινίων.

Η ένταση στην περιοχή κλιμακώθηκε από τα τέλη Μαρτίου όταν οι ισραηλινές δυνάμεις ενέτειναν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις τους στη Δυτική Όχθη ύστερα από μια σειρά παλαιστινιακών επιθέσεων κατά Ισραηλινών – με απολογισμό 19 νεκρούς. Περισσότεροι από 100 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί φέτος στη διάρκεια επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: skai.gr