Διπλό τεστ κορωνοϊού επιπλέον της καραντίνας επιβάλλεται για αφίξεις στο Ην. Βασίλειο

0
99

Λονδίνο: Θανάσης Γκαβός

Όλοι όσοι ταξιδεύουν προς το Ηνωμένο Βασίλειο από την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν διπλό διαγνωστικό τεστ για τον κορωνοϊό μετά από την άφιξή τους, αναμένεται να ανακοινώσει το μεσημέρι η κυβέρνηση.

Σε δήλωση στη Βουλή των Κοινοτήτων ο Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ θα πει ότι από την επόμενη Δευτέρα οι επισκέπτες θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ κατά τη δεύτερη και όγδοη ημέρα από την άφιξή τους. Το κόστος για τα δύο τεστ θα επωμίζονται οι ίδιοι οι ταξιδιώτες.

Αυτά τα νέα τεστ θα επιβάλλονται επιπλέον της υποχρέωσης για εμφάνιση αρνητικού διαγνωστικού τεστ πριν από το ταξίδι και της καραντίνας των δέκα ημερών μετά από την άφιξη.

Επίσης από την προσεχή Δευτέρα όσοι ταξιδεύουν προς το Ην. Βασίλειο από 33 χώρες που συνδέονται με τις παραλλαγές του κορωνοϊού που έχουν ανιχνευθεί στη Νότια Αφρική και στη Βραζιλία θα είναι υποχρεωμένοι να περνούν τη δεκαήμερη καραντίνα σε προεπιλεγμένα ξενοδοχεία.

Τα νέα μέτρα αποσκοπούν στην ελαχιστοποίηση της πιθανότητας εισαγωγής στη χώρα επικίνδυνων μεταλλάξεων από το εξωτερικό.
 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr