Διπλό φονικό Ανώγεια: Τι είπε στην απολογία του ο 29χρονος

0
85

Σημεία της απολογίας του 29χρονου κατηγορούμενου για το φόνο του Γιώργου Ξυλούρη το μοιραίο βράδυ του διπλού φονικού στ’ Ανώγεια παρουσίασαν οι συνήγοροί του. Ο 29χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Διονύση Βέρρα, ο Μ.Κ, ήταν πολύ συναισθηματικά φορτισμένος κατά την απολογία του στον ανακριτή και την ώρα που περιέγραφε τι συνέβη μόλις αντίκρισε τον πατέρα του νεκρό έκλαιγε λέγοντας “Άδειασα όλος μέσα μου, υπήρξε σκοτάδι μπροστά μου”.

“Ο πατέρας μου ήταν ο άγγελός μου, τον είχα έγω σαν παιδί μου” ανέφερε ο 29χρονος όπως είπε η έτερη δικηγόρος του, Αλεξάνδρα Σπανάκη.

Ο κ. Βέρρας μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι η οικογένεια του Γιώργου Ξυλούρη, δεν προσκόμισε το αληθινό όπλο στις αστυνομικές αρχές, καθώς στον τόπο του συμβάντος υπάρχει ζευγάρι κάλυκα και βολίδας από την πραγματογνωμοσύνη το οποίο προέρχεται από συγκεκριμένο φυσίγγιο διαμετρήματος 9×19, άσχετου με το διαμέτρημα του φυσιγγίου που έχει το όπλο του 29χρονου κατηγορουμένου. Στον τόπο του συμβάντος υπάρχει κάλυκας και βολίδα, δίπλα σε αυτές του κατηγορούμενου, που έχει παιχτεί από άλλο όπλο. Και η οικογένεια έφερε άλλο όπλο.

“Ήταν μια συναισθηματική, εξαιρετικά φορτισμένη απολογία η οποία συγκίνησε όλους τους παράγοντες της διαδικασίας, σας διαβεβαιώνω γι’ αυτό. Είπε όλη την αλήθεια. Άνοιξε το στόμα του και την ψυχή του και έβγαλε ό,τι βίωσε εκείνα τα κρίσιμα λεπτά του Σαββάτου” δήλωσε ο Διονύσης Βέρρας.

Είπε ότι βγήκε έξω και είδε τη μάνα του να τραβάει τα μαλλιά της και να στρέφεται κατά του Γ. Ξυλούρη που είχε σκοτώσει τον σύζυγό της. Περιγράφει πώς πλησίασε όταν είδε τον πατέρα του πεσμένο κάτω με τη σφαίρα στο στήθος. “Άδειασα όλος μέσα μου και είδα ένα σκοτάδι μπροστά μου. Σήκωσα το όπλο μου το έστρεψα προς τον δολοφόνο του πατέρα μου και άφησα τον εαυτό μου και δεν θυμάμαι τίποτα άλλο” είπε ο δικηγόρος του πως ανέφερε ο 29χρονος.

Πηγή: flashnews.gr

Πηγή: skai.gr