Δημος Αθηναίων: Η Ανοιχτή Πόλη με τη λογική “όχι σε όλα” υπονομεύει ζωτικές λειτουργίες του Δήμου

0
23

«Τυφλά και στη λογική “όχι σε όλα” ΣΥΡΙΖΑ και Ανοιχτή Πόλη υπονομεύουν ζωτικές λειτουργίες του Δήμου» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων

Την αντίδραση του δήμου Αθηναίων προκαλεί ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Ανοιχτή Πόλη με επικεφαλής τον Νάσο Ηλιόπουλο με την οποία γίνεται γνωστή προσφυγή για να ακυρωθούν αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου, που ελήφθησαν πρόσφατα και αφορούν μεταξύ άλλων γεύματα παιδιών σε σχολεία, τη θέρμανση στο δημοτικό κολυμβητήριο, αλλά και φάρμακα για τα αδέσποτα! Μάλιστα, ο δήμος Αθηναίων, σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι η Ανοιχτή Πόλη δεν διστάζει να υπονομεύσει ακόμη και ζωτικές λειτουργίες του δήμου.

Η ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων έχει ως εξής:

«Η δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» με επικεφαλής τον κ. Νάσο Ηλιόπουλο, ανακοίνωσε μετά «βαΐων και κλάδων» την προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, προκειμένου να ακυρωθούν οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αθηναίων, που ελήφθησαν κατά τη συνεδρίαση της 27ης Δεκεμβρίου 2022.  

Σε μια προσπάθεια να αντιπολιτευτούν την πλειοψηφία Μπακογιάννη, ο ΣΥΡΙΖΑ και η «Ανοιχτή Πόλη» δε διστάζουν να υπονομεύσουν ακόμη και ζωτικές λειτουργίες του δήμου, στις οποίες αφορούσαν οι συγκεκριμένες αποφάσεις» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων και συνεχίζει: 

«Είναι ενδεικτικό ότι στις αποφάσεις που είχε εγκρίνει η Οικονομική Επιτροπή του δήμου περιλαμβανόταν η σίτιση των παιδιών του Μουσικού και του Καλλιτεχνικού Σχολείου, η θέρμανση του κολυμβητηρίου στο Σεράφειο, τρόφιμα για τους δικαιούχους του Τ.Ε.Β.Α, ατομικά μέσα προστασίας των εργαζομένων στο Δήμο ακόμη και κτηνιατρικά φάρμακα για τα μικρά αδέσποτα. 

Η «Ανοιχτή Πόλη» ζητεί μετ’ επιτάσεως από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής να προχωρήσει στην ακύρωση όλων αυτών, προκειμένου όπως διακηρύσσει υποκριτικά, να «αποκατασταθεί η νομιμότητα».

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση της 27ης   Δεκεμβρίου η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, μεταξύ άλλων, ενέκρινε τα παρακάτω:

– Το Πρωτόκολλο Ποσοτικής και Ποιοτικής Παραλαβής της Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΤΟΙΜΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ (ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ) ΓΙΑ ΤΗ ΣΙΤΙΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ» από 10.11.2022 έως 30.11.2022 και

– Το Πρωτόκολλο Ποσοτικής και Ποιοτικής Παραλαβής της Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΤΟΙΜΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ (ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ) ΓΙΑ ΤΗ ΣΙΤΙΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ» από 10.11.2022 έως 30.11.2022

 – Το Πρωτόκολλο Οριστικής Παραλαβής του με αριθμό 370/21.12.2022 τιμολογίου της εταιρείας “NUTRIA AE”, λόγω αναπροσαρμογής τιμών του οικονομικού αντικειμένου της σύμβασης με τίτλο “ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ (ΒΥΣ) ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ (Τ.Ε.Β.Α.) ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 2018-2019», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Τ.Ε.Β.Α./FEAD 2018-2019, Ο.Π.Σ./MIS 5029653.

– Τη συγκρότηση τριμελούς Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΑΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ». (Α.Π.358033/20.12.2022).

– Τη συγκρότηση τριμελούς Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΖΩΩΝ»

– Τα πρωτόκολλα οριστικής παραλαβής της Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΕΣΩΝ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2020 – 2021 – 2022». 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr