Δικηγόροι Καϊλή μετά την παραίτηση Κλεζ: Τεράστια ερωτήματα για την αμεροληψία των ανακριτικών ενεργειών

0
41

Le Soir: Ο γιος του ανακριτή Κλεζ και ο γιος της ευρωβουλευτή Μαρί Αρενά, το όνομα της οποίας αναφέρεται στον φάκελο της υπόθεσης Qatargate, προχώρησαν στη σύσταση εταιρείας το 2018

Για τεράστια και προφανή ερωτήματα για την αμεροληψία όλων των ανακριτικών ενεργειών που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στην υπόθεση Qatargate κάνουν λόγο οι συνήγοροι της Εύας Καΐλή μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας Le Soir και την παραίτηση του ανακριτή Μισέλ Κλεζ. 

Σημειώνεται ότι ο γιος του ανακριτή Κλεζ και ο γιος της ευρωβουλευτή Μαρί Αρενά, το όνομα της οποίας αναφέρεται στον φάκελο της υπόθεσης Qatargate, προχώρησαν στη σύσταση εταιρείας το 2018, αναφέρει η  Le Soir, προσθέτοντας ότι ο συνήγορος του Μαρκ Ταραμπέλα το κατήγγειλε τη  Δευτέρα, το απόγευμα. «Ήταν μια πιθανή σύγκρουση συμφερόντων που ανέτρεψε τον ανακριτή Μισέλ Κλεζ στην υπόθεση Qatargate» τονίζεται.

Η ανακοίνωση των κ.  Σβ. Μαρί  και Μ. Δημητρακόπουλου:

«Ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ είχε τη νομική υποχρέωση να ενημερώσει τα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης για τις κοινές δραστηριότητες του γιου του με τον γιο της Μαρί Αρενά και στη συνέχεια να απέχει από το να χειριστεί την παρούσα υπόθεση, διότι υπάρχουν προφανείς λόγοι που δικαιολογούν την εξαίρεση» αναφέρουν σε δήλωσή τους οι συνήγοροι της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δητρακόπουλος και Σβεν Μαρί.
 
Προσθέτουν ότι «από την αρχή της παρούσας υπόθεσης ήταν προφανές ότι η ευρωβουλευτής Μαρί Αρενά βρισκόταν στο επίκεντρο των ερευνών που διεξήγαγαν οι αρμόδιες Αρχές. Αντίθετα, οι ίδιες Αρχές ανέφεραν ότι δεν υπάρχει ένδειξη εμπλοκής στην οργάνωση για την ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή. Δηλαδή, σύμφωνα με τις ανακριτικές Αρχές, η Μαρί Αρενά αναγνωρίστηκε ως μία από τις πιθανώς εμπλεκόμενες βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο σκάνδαλο διαφθοράς».
 
«Μας έκανε να αναρωτηθούμε το ότι η Μαρί Αρενά δεν ανακρίθηκε ποτέ από τον ανακριτή της υπόθεσης, Μισέλ Κλεζ. Με οδυνηρή έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι ο γιος τού ανακριτή και ο γιος της Μαρί Αρενά εμπλέκονται σε εταιρεία φαρμακευτικής κάνναβης! Η πληροφορία αυτή, που δεν διαψεύστηκε, εγείρει τεράστια και προφανή ερωτήματα για την αμεροληψία όλων των ανακριτικών ενεργειών που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και έχουν ως αποτέλεσμα την προφυλάκιση της Εύας Καϊλή και την στόχευση των ερευνών κυρίως εναντίον της, ενώ δεν κινήθηκαν οι διαδικασίες για έγκαιρη ουσιαστική έρευνα για τη Μαρία Αρενά, παρά το γεγονός ότι η έρευνα των Αρχών τη συσχέτισε με τον Παντσέρι» επισημαίνουν.
 
«Θα πρέπει να διερευνηθεί από τον Ομοσπονδιακό Εισαγγελέα, εάν υπάρχουν εσκεμμένες παραλείψεις στην έρευνα σχετικά με την πιθανή εμπλοκή άλλων στην εκκρεμή υπόθεση. Η Δικαιοσύνη πρέπει να διατηρήσει το κύρος και την αξιοπιστία της».

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr