Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: «Η κόρη μου, μας είπε ότι τη βίαζε, την απειλούσε και την χτυπούσε», κατέθεσε η μητέρα της 21χρονης

0
256

Οι γονείς της 21χρονης αθλήτριας ιστιοπλοΐας που κατήγγειλε τον προπονητή της για σεξουαλική κακοποίηση της ενόσω ήταν ανήλικη, κατέθεσαν στην δίκη του 39χρονου, που συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του ΜΟΔ.

   Μετά την κατάθεση που έδωσε, χωρίς δημοσιότητα η ίδια η καταγγέλλουσα στο δικαστήριο, ανέβηκαν σήμερα στο βήμα του μάρτυρα η μητέρα και ο πατέρας της ιστιοπλόου που παρακινημένη από την Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου κατήγγειλε πριν έναν χρόνο στην Εισαγγελία πως ο 39χρονος, σήμερα, προπονητής της επί τρία χρόνια, από τα 11 έως τα 14 της, την κακοποιούσε σεξουαλικά.

   Σύμφωνα με όσα κατέθεσαν οι γονείς της αθλήτριας, έμαθαν όσα συνέβαιναν στο παιδί τους μέσω ενός ηχογραφημένου μηνύματος που άφησε η ίδια η αθλήτρια στο κινητό του πατέρα της.

   «Εγώ έμαθα για τη δράση του από το ηχογραφημένο μήνυμα του παιδιού μου στο κινητό του πατέρα της. Ήταν ένα καταρρακωμένο παιδί. Μας ανέφερε ότι “ο κατηγορούμενος, δεν είναι αυτός που πιστεύετε. Με βιάζει εδώ και δύο χρόνια, το τελευταίο διάστημα απειλεί τη ζωή μου και με χτυπάει ανελλιπώς” μας έλεγε» κατέθεσε η μητέρα της 21χρονης στο δικαστήριο και συμπλήρωσε πως αυτά που άκουσαν για τον προπονητή τους συνέτριψαν. «Ακούσαμε για ένα άνθρωπο, δικό μας, που τον ξέραμε, που εμένα μου έδειχνε θαυμασμό, για πολλά, την ηθική μου, τη σχέση μου με άνδρα μου…» είπε η μάρτυρας, η οποία τόνισε πως μέχρι να μάθουν αυτά που τους είπε η αθλήτρια, είχαν καλή σχέση με τον κατηγορούμενο ο οποίος πήγε να εργαστεί στον συγκεκριμένο Ιστιοπλοϊκό Όμιλο ενόσω ο σύζυγος της ήταν έφορος .

   Η μάρτυρας ανέφερε πως η κόρη της, εκείνη την περίοδο, είχε μία πτώση στην απόδοση της στο σχολείο και πως είχε δει κάποιους μώλωπες στο σώμα της, για τους οποίους το κορίτσι της είπε τότε, πως ήταν από το σκάφος, κάτι που πίστεψε χωρίς να δώσει περισσότερη σημασία.

   Ο εισαγγελέας Έδρας επεσήμανε στην μάρτυρα πως ακόμη και σήμερα στην κατάθεση της αποκαλεί τον κατηγορούμενο με το μικρό του όνομα, ενώ της ανέφερε καταθέσεις άλλων προσώπων από την συγκεκριμένη περιοχή.

   Εισαγγελέας: Υπάρχουν καταθέσεις ότι η κόρη σας ήταν «η ουρά του», ότι επιδίωκε να βρίσκεται κοντά του και πως ανάμεσα στην κόρη σας και τον προπονητή έτρεχε κάτι παραπάνω… Τι λέτε; Γιατί να έρθουν να καταθέσουν όλα αυτά στην ανάκριση;

   Μάρτυρας: Μου κάνει εντύπωση ότι ήρθαν και τα είπαν αυτά. Πιστεύω πως καλύπτουν άλλους που θέλουν να αποφύγουν πειθαρχικές ευθύνες των ανθρώπων και του Ομίλου και από ζήλια και μόνο. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Θέλαν να καλύψουν πειθαρχικές κυρώσεις που θα είχαν μέλη του ομίλου.

   Εισαγγελέας: Τι πειθαρχικές κυρώσεις θα είχανε τα μέλη του ΔΣ για ενέργειες που είχε κάνει κατηγορούμενος;

   Εισαγγελέας: Η κόρη σας με τον κατηγορούμενο δεν είχανε σχέση πέρα από το αθλητικό κομμάτι; Μάρτυρας λέει πως είχατε πει «άσχημο θα ήταν να παντρευτεί με τον προπονητή της;».

   Μάρτυρας: Είναι δυνατόν; Στο Αφγανιστάν είμαστε; 12 με 28; Εάν ήθελα να την παντρολογήσω, δεν θα την είχα παντρέψει μέχρι τώρα, δέκα φορές;

   Εισαγγελέας: Ερχόταν ποτέ να παίρνει ο κατηγορούμενος την κόρη σας με το αυτοκίνητο;

   Μάρτυρας: Ποτέ.

   Εισαγγελέας: Κυρία μάρτυρα έχω πέντε καταθέσεις που το λένε…

   Μάρτυρας: Όλα τα παιδιά μάζευε. Ποτέ η Αμαλία δεν πήγε μόνη της με τον Τ…, πουθενά. Μόνη της δεν ήταν ποτέ, ήταν και η αδελφή της πάντα μαζί.

   Σύμφωνα με την μητέρα της ιστιοπλόου «η απόφαση να έρθουμε εδώ δεν ήταν δική μας αλλά της Αμαλίας. Ο λόγος δεν ήταν η Μπεκατώρου, αλλά με αφορμή την Μπεκατώρου ότι υπήρξε μία κινητοποίηση της Δικαιοσύνης και είπαμε ότι τώρα δεν θα είμαστε μόνοι μας επειδή μέχρι τώρα ήμασταν μόνοι μας».

   Ο πατέρας της αθλήτριας, που συνεργαζόταν στενά με τον κατηγορούμενο λόγω της ιδιότητας του ως εφόρου του ιστιοπλοϊκού ομίλου, περιέγραψε στην κατάθεση του πως όταν έμαθε τι είχε συμβεί με την κόρη του και τον προπονητή «έφυγε η γη κάτω από τα πόδια μου! Κι αυτό από έναν άνθρωπο που μόνο καλό του έκανα, του έκτισα το όνειρο του».

   Ο μάρτυρας είπε, όταν ρωτήθηκε για τις καταθέσεις που περιγράφουν αλλιώς την όλη υπόθεση, ότι οι μάρτυρες αυτοί «ζηλεύουν την Αμαλία γιατί πήρε παγκόσμιο και κατάφερε να τους ξεπεράσει όλους».

   Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη 12 Μαΐου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr