Διασπορά fake news: Στο «μικροσκόπιο» των αρχών η δράση αρνητών-Τι εντοπίστηκε σε 7 δικογραφίες

0
85

Αντιμέτωποι με το γράμα του νόμου πρόκειται να έρθουν αρνητές και αντιεμβολιαστές, που παροτρύνουν πολίτες να μην εμβολιάζονται ή να μην δέχονται ιατρικές υπηρεσίες για την πανδημία, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους και των άλλων.

Απο την αστυνομία, έχουν ήδη σχηματιστεί επτά δικογραφίες οι οποίες έχουν διαβιβαστεί στις αρμόδιες αρχές για ανθρώπους ή ομάδες ανθρώπων που λειτουργούν ως φερέφωνα αντιεμβολιαστικής ρητορικής και διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις.

Η δράση τους είναι λίγο έως πολύ γνωστή: Υποβάλλουν μηνύσεις, απειλούν και ζητούν εκταφές νεκρών και αποσωληνώσεις ασθενών.

Τι αναφέρεται στις επτά δικογραφίες:

1η Δικογραφία: Η πρώτη δικογραφία αφορά την ιστοσελίδα: «Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς». Αναλυτικότερα εντοπίστηκε ο διαχειριστής και ο συνέταιρος της ιστοσελίδας ενώ εντοπίστηκαν τα κινητά στα οποία παρέπεμπαν για νομικές συμβουλές. Μάλιστα στο σπίτι του διαχειριστή  στο οποίο και έγινε έφοδος και κατασχέθηκαν υπολογιστές και usb

Η 2η Δικογραφία αφορά την δράση των ιστοσελίδων του εξωτερικού και παράλληλα γίνεται έρευνα για αναρτήσεις βίντεο από αντιεμβολιαστές.

Στην 3η και 4η δικογραφία περιέχονται οι περιπτώσεις ταυτοποιημένων αρντητών οι οποίοι θα κληθούν τις επόμενες ημέρες για καταθέσεις ως οιωνοί κατηγορούμενοι

Τέλος στην 5η,6η και 7η δικογραφία  γίνεται η αναζήτηση ιχνών των κατηγορουμένων που αναρτούν αντιεμβολιαστικό υλικό. Μάλιστα έχουν φτάσει στο σημείο να στέλνουν απειλητικά μέιλ για τους αξιωματικούς που ερευνούν τις υποθέσεις τους.

Σημειώνεται πως έχει συνελήφθη ένας δικηγόρος , ο οποίος από καιρό πρωτοστατεί σε καμπάνιες αντιεμβολιασμού για τα αδικήματα διασποράς ψευδών ειδήσεων και της διέγερσης ανυπακοή. Η σύλληψή του διατάχθηκε απο την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr