Διακινούσαν παράνομα Ινδούς μετανάστες και τους έστελναν με λεωφορεία ή τρένα στην Αττική – «Ταρίφα» έως 8.000 ευρώ το κεφάλι – Δείτε φωτογραφίες

0
188

Πώς περνούσαν παράνομα στο ελληνικό έδαφος – Συνελήφθησαν 5 μέλη του κυκλώματος διακίνησης μεταναστών 

Εγκληματική ομάδα που διευκόλυνε την παράνομη είσοδο μεταναστών στη χώρα, ανακοίνωσε ότι εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ., συλλαμβάνοντας πέντε μέλη της, μεταξύ αυτών τριών Ινδών και δύο Ελλήνων.

Η συγκεκριμένη ομάδα φαίνεται πως διακινούσε παράνομα αλλοδαπούς, ινδικής καταγωγής, τους οποίους μέλη της παραλάμβαναν από περιοχές του Κιλκίς, μεταφέροντάς τους με οχήματα αρχικά σε πρόχειρα καταλύματα στην Ημαθία και ακολούθως τους επιβίβαζαν σε λεωφορεία ή τρένα με προορισμό την Αττική.

Διακίνηση μεταναστών

Οι διακινούμενοι ταξίδευαν αεροπορικώς στη Σερβία και ακολούθως έφταναν, πιθανότατα οδικώς, στη Βόρεια Μακεδονία, απ’ όπου περνούσαν παράνομα στο ελληνικό έδαφος. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κάθε διακινούμενος πλήρωνε στο κύκλωμα από 6 έως 8 χιλιάδες ευρώ για το ταξίδι από την πατρίδα τους έως τον τελικό προορισμό. Για τις μεταφορές τους στο ελληνικό έδαφος τα μέλη της ομάδας έπαιρναν μέτρα προστασίας για να μην γίνουν αντιληπτοί από τις Αρχές (χρησιμοποιώντας αυτοκίνητα προπομπούς).

Διακίνηση μεταναστών

Διακίνηση μεταναστών

Αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Ημαθίας, συνέλαβαν το απόγευμα της περασμένης Κυριακής αρχικά τρία μέλη του κυκλώματος, καθώς μετέφεραν τέσσερις αλλοδαπούς που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων. Στη συνέχεια συνελήφθησαν τα άλλα δύο μέλη και διαπιστώθηκε ότι ένας εξ αυτών (ημεδαπός) απασχολούσε παράνομα σε εργασίες αλλοδαπούς τούς οποίους φιλοξενούσε προσωρινά σε καλύβα ιδιοκτησίας του.

Σε έρευνες που ακολούθησαν σε δύο καταλύματα και στην παραπάνω καλύβα (στην Ημαθία) εντοπίσθηκαν επτά διακινούμενοι οι οποίοι ανέμεναν την περαιτέρω προώθησή τους. 

Επίσης βρέθηκαν στην κατοχή τους και στις παραπάνω οικίες και κατασχέθηκαν:

  • 6 διαβατήρια αλλοδαπών,
  • 11 κάρτες κινητής τηλεφωνίας (sim),
  • 6 κινητά τηλέφωνα και
  • χρηματικό ποσό των 570 Ευρώ.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν τα παραπάνω δύο οχήματα, ως μέσα μεταφοράς των αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πρωτοδικών Βέροιας και παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον αρμόδιο ανακριτή, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει ένα ακόμη συνεργό τους (ημεδαπό).

Πηγή: Skai.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: skai.gr