«Δες τον κόσμο, απόκτησε υγιεινό μαύρισμα»: Σουρεαλιστική αγγελία στρατολόγησης της Wagner θυμίζει… Asterix

0
23

H Wagner προσφέρει «αξιοπρεπείς και έντιμες οικονομικές απολαβές», ασφάλιση, «τον καλύτερο εξοπλισμό»

«Η ευκαιρία να δεις τον κόσμο και να αποκτήσεις ένα υγιεινό μαύρισμα»: η ρωσική οργάνωση μισθοφόρων Wagner στρατολογεί μεταφραστές της αραβικής και της γαλλικής γλώσσας, σύμφωνα με την Site, μια αμερικανική εταιρεία που ειδικεύεται στην παρακολούθηση του εξτρεμισμού στο διαδίκτυο, και η αγγελία θυμίζει κάτι από τη στρατολόγηση των Ρωμαίων λεγεωνάριων στο… Αστερίξ (μού είπαν ότι θα δω τον κόσμο…)

Το μέλλον της ιδιωτικής παραστρατιωτικής εταιρείας και του αρχηγού της Γεβγκένι Πριγκόζιν είναι πιο αβέβαιο από ποτέ μετά την ανταρσία της στη Ρωσία, η οποία έφερε τους μισθοφόρους σε απόσταση λίγων εκατοντάδων χιλιομέτρων από τη Μόσχα. Ωστόσο, οι επεμβάσεις της στο εξωτερικό, ιδίως στη Συρία και σε αφρικανικές χώρες (Σουδάν, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Μαλί ειδικότερα) δεν έχουν τεθεί μέχρι στιγμής δημόσια υπό αμφισβήτηση.

«Ζητούνται μεταφραστές» στα αραβικά και τα γαλλικά, αναφέρεται στο κανάλι της οργάνωσης στο Telegram «PMC Wagner Employment» (Στρατολόγηση της Ιδιωτικής Στρατιωτικής Εταιρείας Wagner), σημειώνει η Site.

Σύμφωνα με τη μετάφραση της… σουρεαλιστικής ανάρτησης της Wagner που έκανε η αμερικανική εταιρεία, η οργάνωση προσφέρει «αξιοπρεπείς και έντιμες οικονομικές απολαβές», ασφάλιση, «τον καλύτερο εξοπλισμό» καθώς και «την ευκαιρία να δεις τον κόσμο και να αποκτήσεις ένα υγιές μαύρισμα».

Πολλά ερωτήματα παραμένουν σχετικά με το μέλλον της οργάνωσης, το καθεστώς αυτής στη Ρωσία και η μοίρα που επιφυλάσσεται στον Πριγκόζιν μετά την ανταρσία του.
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο, που μεσολάβησε μεταξύ του Πριγκοζίν και του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για τη λήξη της ανταρσίας, είχε δηλώσει στις 27 Ιουνίου ότι ο αρχηγός της οργάνωσης βρισκόταν πράγματι στη Λευκορωσία, όπως προέβλεπε η συμφωνία.

Εντούτοις σήμερα Πέμπτη, ο Λευκορώσος ηγέτης τόνισε ότι ο Πριγκόζιν βρίσκεται πλέον στη Ρωσία. Ερωτηθείς να σχολιάσει, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ υποστήριξε ότι η Μόσχα «δεν παρακολουθεί» τις κινήσεις του Πριγκόζιν.
 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: skai.gr