Δένδιας: Τι απάντησε στον Ζελένσκι για την ανθρωπιστική βοήθεια στην Μαριούπολη

0
287

«Αγαπητέ κ. Πρόεδρε Ζελένσκι, σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε ανάρτησή του στο twitter, μετά την αναφορά του Ουκρανού προέδρου στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών και την απόφασή του να συνοδεύσει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μαριούπολη.

«Η Ελλάδα είναι πλήρως δεσμευμένη στην προσπάθεια να ανακουφιστούν τα δεινά των κατοίκων της Μαριούπολης και δεν θα φεισθούμε προσπαθειών σε αυτό το εγχείρημα» πρόσθεσε ο κ. Δένδιας.

«Είμαι ευγνώμων στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος αξιωματούχος που αποφάσισε να στηρίξει το έργο των ανθρωπιστικών διαδρόμων στη Μαριούπολη, προκειμένου να σωθούν οι άνθρωποί μας στη πόλη και να μεταφερθεί ανθρωπιστική βοήθεια που είναι πολύ σημαντική για όλους εκεί» ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, το οποίο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Ουκρανικής Προεδρίας.

Ο κ. Δένδιας είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού, Πίτερ Μάουερ. Συζητήθηκε η δημιουργία διαδρόμων για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μαριούπολη, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr