Δεν ξέχασε του νέους ο Οικουμενικός Πατριάρχης το βράδυ της Ανάστασης

0
89

Αίσθηση προκάλεσαν τα λόγια του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου,  στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Αναστάσεως, στο κέντρο  της Ορθοδοξίας στο Φανάρι.

Ο κ. Βαρθολομαίος, ήταν από τους λίγους Προκαθήμενους, ο οποίος αυτήν την διαφορετική Μεγάλη Εβδομάδα, αναφέρθηκε σε όλους τους πολίτες. Μίλησε στους πιστούς που τους κάλεσε με πόνο Ψυχής, να μείνουν στα σπίτια τους  και να τα μετατρέψουν σε οίκους προσευχής .

Μίλησε στις ευπαθείς ομάδες , αλλά και στην αλληλεγγύη που πρέπει να επιδείξουμε όλοι για να τους προστατεύσουμε.

Όμως ιδιαίτερη συγκινητική ήταν η αναφορά του Οικουμενικού Πατριάρχη το βράδυ της Ανάστασης στους νέους, οι οποίοι θα κληθούν να σηκώσουν στις πλάτες του, την αβεβαιότητα που θα επιφέρει η πανδημία του κορωνοϊού  στις κοινωνίες και την οικονομία. 

Με παρηγορητικό αλλά συνάμα και αισιόδοξο λόγο ο Οικουμενικός Πατριάρχης  τους κάλεσε:

«Μη φοβηθείτε καμιά πανδημία, ουτε και τις οικονομικές δυσκολίες πού ακουμε ότι θα έρθουν. Μπορείτε να μετατρέψετε την πανδημία του φόβου και της ασθένειας σε ευκαιρία συμπαράστασης και  αγάπης προς τον συνάνθρωπο, προς τον κάθε άνθρωπο. Όλοι είμαστε αδέλφια επάνω σε αυτή την γη πού σήμερα στενάζει και αγωνιά», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία, χρόνια οι ορθόδοξοι νέοι στην Κωνσταντινούπολη έχουν αυξηθεί, καθώς πέρα των Ελλήνων,, υπάρχουν και πολλοί τούρκοι υπήκοοι που βαπτίζονται αλλά και οικονομικοί μετανάστες από Ρωσία, Ουκρανία, Ρουμανία, Γεωργία και Βουλγαρία.

Μάλιστα αυτόν τον καιρό ήταν να γίνει  το πρώτο συνέδριο Ορθοδόξων Νέων  στην Τουρκία, που όμως αναβάλλεται λόγω της πανδημίας . «Ελπίζουμε το συντομότερο, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, να πραγματοποιήσουμε το προγραμματισμένο συνέδριο όλων των εν Τουρκία Ορθοδόξων νέων, και τότε θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τα κοινά προβλήματα και τα κοινά οράματά μας, για το σήμερα και το αύριο της  Ορθόδοξης Εκκλησίας μας σε αυτό τον τόπο, με τον οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένη».

Άλλωστε οι νέοι είναι αυτοί που πρέπει να οραματιστούν και να σχεδιάσουν την κοινωνία του αύριο  
 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr