Δεν χορηγήσαμε κεταμίνη στην Τζωρτζίνα, ανακοίνωσε το Ωνάσειο

0
17

Ανακοίνωση εξέδωσε το Ωνάσειο νοσοκομείο σχετικά με την υπόθεση του θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας, του ενός από τα τρία παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, μετά από δηλώσεις για χορήγηση κεταμίνης στο 9χρονο κορίτσι.

Σύμφωνα με το νοσοκομείο η νοσηλεία της Τζωρτζίνας στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο έλαβε χώρα επτά (7) μήνες πριν η ασθενής καταλήξει και στον ιατρικό της φάκελο, δεν αναφέρεται χορήγηση κεταμίνης. Μάλιστα, σημειώνεται πως ο ιατρικός της φάκελος παραλήφθηκε από τις αρμόδιες Αρχές στις 2 Μαρτίου 2022.

Παράλληλα, το Ωνάσειο εξηγεί πως η κεταμίνη είναι αναισθητικό φάρμακο, το οποίο χορηγείται σε παιδιατρικούς ασθενείς σε χαμηλές δόσεις. Ο χρόνος ημίσειας ζωής του φαρμάκου στα παιδιά είναι 1-2 ώρες και πρακτικά δεν ανιχνεύεται στο αίμα μετά από μερικές ώρες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Σε συνέχεια δηλώσεων για χορήγηση κεταμίνης στην Γεωργία Δασκαλάκη, ενημερώνουμε ότι η κεταμίνη είναι αναισθητικό φάρμακο, το οποίο χορηγείται σε παιδιατρικούς ασθενείς σε χαμηλές δόσεις. Ο χρόνος ημίσειας ζωής του φαρμάκου στα παιδιά είναι 1-2 ώρες και πρακτικά δεν ανιχνεύεται στο αίμα μετά από μερικές ώρες.

Η νοσηλεία της Γεωργίας Δασκαλάκη στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο έλαβε χώρα επτά (7) μήνες πριν η ασθενής καταλήξει.  Στον ιατρικό της φάκελο, δεν αναφέρεται χορήγηση κεταμίνης.

Ενημερώνουμε ότι ο ιατρικός της φάκελος παραλήφθηκε από τις αρμόδιες Αρχές στις 2 Μαρτίου 2022.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr