Δεύτερο περιστατικό στην Εύβοια: Δεν πήγε ασθενοφορο στον Λιμνιώνα – Τον ασθενή μετέφερε στο νοσοκομείο ο δήμαρχος

0
24

Νωρίτερα άφησε την τελευταία του πνοή ένας 76χρονος καθώς το ασθενοφόρο καθυστέρησε χαρακτηριστικά, και αναγκάστηκαν να τον μεταφέρουν με δικό τους όχημα

Μία ακόμη καταγγελία για έλλειψη ασθενοφόρων έγινε σήμερα, Πέμπτη αυτή τη φορά στην Εύβοια, από τον δήμαρχο Διρφύων Μεσσαπίων, Γιώργο Ψαθά, ο οποίος δήλωσε ότι μετέφερε έναν 75χρονο με εγκεφαλικό στο νοσοκομείο με δικό του αυτοκίνητο, επειδή δεν μπορούσε να φτάσει εκεί το ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με το evima.gr, το εν λόγω περιστατικό συνέβη στην παραλία του Λιμνιώνα στην Εύβοια. Το ασθενοφόρο δεν μπορούσε να φτάσει εκεί για να παραλάβει έναν 75χρονο που έπαθε εγκεφαλικό και στο σημείο έσπευσε ο δήμαρχος της περιοχής για να μεταφέρει τον άνθρωπο στο νοσοκομείο με δικό του αυτοκίνητο.

Εύβοια

Μάλιστα, ο δήμαρχος δηλώνει ότι πρόκειται για πρώην παίκτη του Πανιωνίου. «Τον μεταφέρω εγώ αυτήν την ώρα με εγκεφαλικό επεισόδιο στο κέντρο υγείας Ψαχνών», δηλώνει ο κ. Ψαθάς στο evima.gr. «Είναι εγκληματικό να υπάρχουν μόνο δύο ασθενοφόρα στο γενικό νοσοκομείο Χαλκίδας ενώ βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και έχουμε αρκετούς επισκέπτες», προσθέτει ο ίδιος και συμπλήρωσε ότι:

«Το ΕΚΑΒ δήλωσε αδυναμία να έρθει στο Λιμνιώνα και είπε ότι υπάρχουν μόνο δύο ασθενοφόρα στο γενικό νοσοκομείο Χαλκίδας και δεν μπορούν να φύγουν.

Άμεσα πήρα το ιδιωτικό μου αυτοκίνητο και αυτή την ώρα μεταφέρω τον ασθενή στο κέντρο υγείας Μαντουδίου προκειμένου να του δοθούν οι πρώτες βοήθειες. Η κατάσταση είναι τραγική και πρέπει άμεσα να αλλάξει πριν θρηνήσουμε κι άλλες ανθρώπινες ζωές», δήλωσε αγανακτισμένος στο evima.gr ο Γιώργος Ψαθάς.

Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι το δεύτερο μέσα σε λίγες ώρες στην Εύβοια και το τρίτο συνολικά, αφού ένας άνδρας πέθανε χθες στο Μαντούδι και μια γυναίκα πέθανε στη Λέσβο εξαιτίας έλλειψης ασθενοφόρων. 

Όπως μετέδωσε το evima.gr νωρίτερα, ένας 76χρονος άνδρας πέθανε το απόγευμα της Τετάρτης (5/7) στο Μαντούδι Ευβοίας, καθώς το ασθενοφόρο καθυστέρησε χαρακτηριστικά, και αναγκάστηκαν να τον μεταφέρουν με δικό τους όχημα. Συγκεκριμένα, η οικογένεια του 76χρονου ανέφερε πως κάλεσε ασθενοφόρο, όμως στη δεύτερη κλήση που έγινε στο ΕΚΑΒ τους ενημέρωσαν ότι δεν υπήρχε διαθέσιμος οδηγός για το ασθενοφόρο.

Μάλιστα, τους γνωστοποιήθηκε πως δεν μπορούσαν να πάνε τον ασθενή στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, καθώς θα έπρεπε να περιμένουν το ασθενοφόρο από τη Χαλκίδα που θα έκανε μια ώρα. Έτσι οι συγγενείς μετέφεραν τον 76χρονο με δικό τους όχημα στο Κέντρο Υγείας με αγροτικό αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν, καθώς στο δρόμο κατέληξε.

Πηγή: skai.gr