Χωρίς εορτασμούς θα μπει το Νέο Έτος στο Λονδίνο

0
48

Λονδίνο: Θανάσης Γκαβός

Η πρωτοχρονιάτικη παράδοση θέλει 100.000 Λονδρέζους και επισκέπτες να συγκεντρώνονται στη βόρεια όχθη του Τάμεση για να παρακολουθήσουν τα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα από το London Eye με την αλλαγή του έτους.

Φέτος, ωστόσο, με τη χώρα να μετρά πάνω από 70.000 νεκρούς και με περισσότερους από 22.000 πολίτες να νοσηλεύονται λόγω κορωνοϊού, τα πυροτεχνήματα έχουν ματαιωθεί.

Ο δήμαρχος Λονδίνου Σαντίκ Καν δεν ήθελε να λειτουργήσει το φαντασμαγορικό σόου ως δέλεαρ για κάποιους να συρρεύσουν στο κέντρο. Όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, «δε θα συμβεί τίποτα στην πόλη» για την υποδοχή του 2021.

Αυτό που θα γίνει είναι η προβολή μέσω BBC και online κοινωνικών δικτύων ενός μαγνητοσκοπημένου σόου με φώτα και με εικόνες από τις έστω λίγες θετικές στιγμές του 2020, όπως τα εβδομαδιαία χειροκροτήματα για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο πρώτο κύμα της πανδημίας, αποσπάσματα από δράσεις του κινήματος Black Lives Matter κ.ά.

Με το 78% της Αγγλίας από σήμερα υπό lockdown και την υπόλοιπη χώρα σε βαθμίδες αυστηρών περιοριστικών μέτρων (πλην της νήσου Σίλι), απαγορεύονται και οι συναντήσεις σε σπίτια, επομένως με τα καταστήματα κλειστά ο καθένας θα περάσει αυτή την Πρωτοχρονιά στο σπίτι του με την οικογένεια ή τους συγκατοίκους του, έστω με την πρόσθετη παρέα των μελών της «φούσκας υποστήριξης» που μπορεί να έχει συγκροτήσει με ευάλωτα άτομα.

Αυτό που θα γίνει πάντως είναι πως ακριβώς τα μεσάνυχτα θα ηχήσει η καμπάνα του Big Ben παρά τις συνεχιζόμενες εργασίες ανακαίνισης.
 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr