Χιλή: Σχεδόν 5.000 κρούσματα και 25 νεκροί σε 24 ώρες

0
10

Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 4.948 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ το ίδιο διάστημα υπέκυψαν ακόμη 25 ασθενείς με την COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει ως εδώ τους 22.384 νεκρούς επί συνόλου 942.958 μολύνσεων.

Μολονότι η εκστρατεία ανοσοποίησης έναντι του νέου κορονοϊού πηγαίνει καλύτερα απ’ ό,τι αναμενόταν στη Χιλή, όπου οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί πλησιάζουν τα 6 εκατομμύρια (το Σαββατοκύριακο ξεπέρασαν τα 5,7 εκατ.) από το σύνολο των 19 εκατ. κατοίκων, με πάνω από 2 εκατ. να έχουν λάβει και τις δύο δόσεις, η χώρα είναι αντιμέτωπη με δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Ο χιλιανός υπουργός Υγείας Ενρίκε Πάρις τόνισε χθες πως τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 15% τις τελευταίες 7 ημέρες και κατά 36% τις τελευταίες 14, με μόλις τέσσερις περιφέρειες να καταγράφουν υποχώρηση των μολύνσεων την περίοδο αυτή.

Πάνω από 13 εκατομμύρια άνθρωποι θα τεθούν σε καραντίνα εξαιτίας της έξαρσης της πανδημίας, καθώς πλέον το σύστημα υγείας πιέζεται, ανακοίνωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος Σεμπαστιάν Πινιέρα, πιεζόμενος εν μέσω του νέου κύματος, ανακοίνωσε εξάλλου αυτή την εβδομάδα ότι το πρόγραμμα στήριξης των οικογενειών και των μικρών επιχειρήσεων παρατείνεται μέχρι τον Ιούνιο, με το ποσό που θα δαπανηθεί να αυξάνεται κατά 50%, από τα 12 στα 18 δισεκατομμύρια δολάρια, ή το 2% του ΑΕΠ. Περιλαμβάνει επιδόματα για τις οικογένειες, χαμηλότοκα δάνεια, βελτιωμένα επιδόματα ανεργίας και επιχορηγήσεις για μικρές επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενους.

Ο κ. Πινιέρα εξήγησε ότι τα μέτρα έχουν στόχο την διατήρηση θέσεων εργασίας και τη διευκόλυνσης της επανεκκίνησης της οικονομίας αφού ξεπεραστεί η πανδημία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: skai.gr