Χιλή: 93 νεκροί και σχεδόν 1.200 κρούσματα σε 24 ώρες

0
170

Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 93 ασθενείς με την COVID-19 και διαγνώστηκαν 1.185 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει μέχρι εδώ τους 35.119 νεκρούς επί συνόλου 1.610.345 μολύνσεων.

Ο υφυπουργός Υγείας Αλμπέρτο Ντουνιάκ επισήμανε πάντως την πτωτική τροχιά των εισαγωγών στα νοσοκομεία και των θανάτων ασθενών τις τελευταίες ημέρες. Σημείωσε ακόμη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ότι ο δείκτης θετικότητας μειώθηκε στο 2,06% το προηγούμενο 24ωρο, ή με άλλα λόγια κατά 60% από τον περασμένο μήνα, όταν βρισκόταν στο 5,5%.

Από τις αρχές του Ιουνίου η καμπύλη της επιδημίας βρίσκεται σε κάθοδο και ο ημερήσιος μέσος όρος των μολύνσεων έχει υποχωρήσει κάτω από τις 2.000 καθώς ο εμβολιασμός έχει ξεπεράσει το 80% του πληθυσμού-στόχου σε αρκετές περιοχές.

Έτσι στην μητροπολιτική περιοχή του Σαντιάγο χαλάρωσαν στα μέσα Ιουλίου τα περιοριστικά μέτρα, ενώ χθες Δευτέρα οι αρχές άνοιξαν τις πύλες εισόδου στους Χιλιανούς καθώς και στους αλλοδαπούς που έχουν εμβολιαστεί πλήρως, συμπεριλαμβανομένου του διεθνούς αεροδρομίου της πρωτεύουσας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: skai.gr