Χατζηβασιλείου σε ΣΚΑΪ 100.3:Ασπίδα στις τουρκικές προκλήσεις το Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών

0
73

«Ασπίδα» απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις κατάφερε να βάλει η χθεσινή τηλεδιασκεψη των υπουργων Εξωτερικων της ΕΕ, όπως δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ και διεθνολόγος, Τάσος Χατζηβασιλείου μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3 και πρόσθεσε ότι ο μαραθώνιος επαφών του υπουργείου Εξωτερικών έφερε θετικά αποτελέσματα. 

Ο ίδιος σημείωσε ότι το κείμενο των συμπερασμάτων είναι θετικό και υποστηριτκικό και το μήνυμα της Ευρώπης είναι το τρίπτυχο «αλληλεγγύη, αποκλιμάκωση και διάλογος». 

Κληθείς να σχολιάσει τα δημοσιεύματα περί γερμανικών διαφωνιών με αφορμή τη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου για τον καθορισμό ΑΟΖ, ο κ. Χατζηβασιλείου σημείωσε ότι η Άγκελα Μέρκελ και η γερμανική κυβέρνηση δεν κρύβουν την επιλογή για αποκλιμάκωση της έντασης και δε σταματούν να χαρακτηρίζουν προκλητικές τις κινήσεις της Τουρκίας.

Τέλος, υπογράμμισε ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Νϊκος Δενδιας παρουσίασε στους ομολόγους του στοιχεία και αποδείξεις ότι η Τουρκία παίζει συνέχεια με τη φωτιά, αναφερόμενος στο περιστατικό με την επακούμβηση των δύο φρεγατών. 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr