Χατζηδάκης σε ΣΚΑΪ: Κανένας εφησυχασμός – Δεν έγινε ξαφνικά «άγγελος» η Τουρκία

0
62

Για την διαφαινόμενη αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο, μίλησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την Έλενα Παπαδημητρίου και τον Γιώργο Ευγενίδη.

«Καλό θα είναι να είμαστε επιφυλακτικοί, γιατί από την άλλη πλευρά του Αιγαίου υπάρχει μια αλαζονεία και μια επιθετικότητα απέναντι σε όλους σχεδόν τους γείτονες της Τουρκίας», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης λέγοντας ότι η Ελλάδα παραμένει σε εγρήγορση παρά την αποκλιμάκωση που φαίνεται να υπάρχει αυτή τη στιγμή.

«Είμαστε σε εγρήγορση. Δεν μπορεί να στοιχηματίσει κανείς μετά βεβαιότητος πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Αυτή την ώρα φαίνεται ότι υπάρχει μια αποκλιμάκωση που δεν είναι αποτέλεσμα παρακλήσεων αλλά μιας ολόκληρης πολιτικής και μιας σειράς κινήσεων που αναπτύχθηκαν», είπε ο κ. Χατζηδάκης.

Πρόσθεσε ότι το καθεστώς της Τουρκίας δεν μεταμορφώθηκε ξαφνικά σε «άγγελο» από τη μια μέρα στην άλλη και δήλωσε εμφατικά ότι η Ελλάδα έχει στείλει και εμπράκτως τα μηνύματά της προς την Άγκυρα, φέροντας ως παραδείγματα τις ελληνικές κινήσεις στα τέλη Φεβρουαρίου στον Έβρο αλλά και το ζήτημα του αγωγού φυσικού αερίου EastMed.

Στο ερώτημα εάν έχει την αίσθηση ότι είμαστε πιο κοντά σε μερική συμφωνία με την Αίγυπτο για την οριοθέτηση ΑΟΖ, ο υπουργός Ενέργειας είπε χαρακτηριστικά: «δεν μπορώ να προσθέσω καμιά δική μου αίσθηση πέραν όσων έχει πει δημόσια το υπουργείο Εξωτερικών».

Για τις αποκαλύψεις για το Μάτι και το Πολεοδομικό Σχέδιο

«Αυτά που βγήκαν στη δημοσιότητα με κάναν και έφριξα», είπε ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας για τις αποκαλύψεις σχετικά με τους χειρισμούς στην φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Είπε πως ήδη από το 2018 η ΝΔ είχε ασκήσει κριτική στους «τραγικούς χειρισμούς» της τότε κυβέρνησης αλλά όπως είπε τώρα δεν φαίνεται να ήταν απλά και μόνο ένας ερασιτεχνισμός «αλλά ένας απίστευτος κυνισμός πέρα από κάθε όριο».
Για το Πολεοδομικό Σχέδιο για το Μάτι, είπε ότι προφανώς και κατανοεί ότι δεν μπορεί να υπάρχει ενθουσιασμός για ένα σχέδιο που μπορεί να λέει να γκρεμιστούν κάποια σπίτια, αυλές ή μάντρες, ωστόσο η αντιμετώπιση της αυθαιρεσίας αποτελεί το δρόμο για να μπουν τα θεμέλια προκειμένου να έχουμε στο μέλλον άλλα φαινόμενα, όπως πλημμυρικά.
«Πρέπει μια και κάνουμε μια καινούρια αρχή στο Μάτι να την κάνουμε σωστά», είπε ο κ. Χατζηδάκης.
 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr