Χαρδαλιάς : Σε καραντίνα η Φούστανη σε Έδεσσα -Η Τουρκία αρνήθηκε επιστροφή του πλοίου «Βενιζέλος»

0
82

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι τίθεται σε καραντίνα η δημοτική ενότητα Φούστανης στην Έδεσσα και συγκεκριμένα στο νομό Πέλλας, μετά από εξέταση του επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή.

Η έναρξη της καραντίνας ξεκινά από τις 8 το βράδυ και θα ισχύσει για 14 μέρες. 

Για το πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος είπε ότι ξεκίνησε από το Τσεσμέ για την Ισπανία. Στις 23 Μαρτίου η Τουρκία αρνήθηκε την επιστροφή του και έδεσε στα ανοικτά του Πειραιά. Στις 29 Μαρτίου υπήρξε ενημέρωση για έναν Ελβετό υπήκοο, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, ενώ 20 άτομα συνολικά βρέθηκαν θετικά και μπήκαν σε απομόνωση. Αναμένονται νεότερα αποτελέσματα από τον έλεγχο του κλιμακίου του ΕΟΔΥ.

Σχετικά με την εικόνα σε τράπεζες και λαϊκές, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι ήταν πολύ καλύτερη. Ωστόσο, προωθείται διάταξη από το Υπουργείο Ανάπτυξης, σύμφωνα με την οποία νέες λαϊκές θα λειτουργούν υποχρεωτικα και στην ευρύτερη περιοχή προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Τέλος, αυστηρή προειδοποίηση έστειλε ο κ. Χαρδαλιάς προς εκείνους τους λίγους που συνεχίζουν να αδιαφορούν για τα μέτρα.

«Προειδοποιούμε τους ελάχιστους αδιάφορους και απερίσκεπτους δεν θα ανεχτούμε τη στάση τους. Δεν είναι θέμα μαγκιάς, αλλά ζήτημα ευθύνης, να μην επιτρέψουμε τέτοιες συμπεριφορές. Προσωπικά δεν πρόκειται να κάνω βήμα πίσω.»

Για το φορτίου 80 τόννων υγειονομικού υλικού από το Tianjin της Κίνας για λογαριασμό του Υπουργείου Υγείας, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι περιέχει 250.000 μάσκες, 125.000 ειδικές ιατρικές στολές και διάφορα ιατρικά είδη, όπως ασπίδες προσώπου και ποδονάρια.

Επιπλέον, αναφέρθηκε και στη δωρεά του εφοπλιστή κ. Προκοπίου.

Ανακοίνωσε, κλείνοντας, πως απαγορεύονται άμεσα όλες οι πτήσεις των ιδιωτικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων, ενώ προσέθεσε πως «η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα ενισχυθεί με άλλα 12 εκατ.ευρώ για την σίτιση πολιτών που έχουν ανάγκη αυτή την περίοδο».

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr