Χαρδαλιάς: Δεν θα επιτραπεί η διανομή του Αγίου Φωτός κατ' οίκον

0
101

Σχετικά με τη διανομή του Αγίου Φωτός τοποθετήθηκε στη σημερινή του ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ενόψει του Πάσχα πολλοί δήμοι πήραν την πρωτοβουλία να διανείμουν στους πιστούς το Άγιο Φως κατ’ οίκον, παροτρύνοντάς τους να μείνουν σπίτι τους. 

Διανομή κατ’ οίκον του Αγίου Φωτός αποφάσισε να υλοποιήσει ο Δήμος Διστόμου, Αράχωβας Αντίκυρας επιλέγοντας με ασφάλεια την τήρηση της θρησκευτικής παράδοσης σε συνεργασία με τις τοπικές ενορίες.

Την ίδια απόφαση πήρε και η δημοτική Αρχή Αλεξανδρούπολης σε στενή συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, ζητώντας παράλληλα από τους πολίτες να παραμείνουν στο σπίτι τους και το βράδυ του Μ. Σαββάτου και διαβεβαιώνοντάς τους πως θα μεριμνήσουν για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός σε κάθε γωνιά και οικισμό του Δήμου.

Αντίστοιχη απόφαση πήρε και ο Δήμος Αργυρούπολης, το οποίο ήταν και η αφορμή της αναφοράς του κ. Χαρδαλιά στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Όπως τόνισε ο υφυπουργός είναι μια πολύ κατανοητή κίνηση, ωστόσο ενέχει πολλούς κινδύνους για μετάδοση του κορωνοϊού. Επομένως, δεν πρόκειται να επιτραπεί σε κανέναν δήμο να προχωρήσει με αυτή την πρωτοβουλία.
 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr