Χαρδαλιάς: Χριστούγεννα χωρίς Κάλαντα – Νέα μέτρα την Πρωτοχρονιά αν δεν πειθαρχήσουμε

0
19

Ιδιαίτερη προσοχή σε όλους τους πολίτες προκειμένου να μην βρεθούμε αντιμέτωποι με μια νέα έξαρση της πανδημίας μετά της γιορτές, συνέστησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στην έκτακτη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας ενόψει των Χριστουγέννων.

Άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυστηροποιηθούν τα μέτρα την Πρωτοχρονιά αν δεν δείξουν όλοι την απαραίτητη προσοχή.

Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά για τα Χριστούγεννα:

  • Δεν θα πάμε σε ρεβεγιόν ούτε θα βρεθούμε με μεγάλες παρέες. Στο γιορτινό τραπέζι να βρίσκονται έως δυο οικογένειες και μέχρι 9 άτομα. Τα ίδια άτομα να συναντηθούν και στα δύο γιορτινά τραπέζια.
  • Η απαγόρευση κυκλοφορίας 10 το βράδυ με 5 το πρωί θα βρίσκεται σε ισχύ καθ όλη τη διάρκεια των γιορτών, χωρίς εξαίρεση Παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.
  • Σαρωτικοί θα είναι οι έλεγχοι σε όλη τη χώρα και ειδικά στα αστικά κέντρα από την ΕΛ.ΑΣ. και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς ιδίως κατά τις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας.
  • Τα παιδιά δεν θα μπορέσουν να βγουν να πουν τα Κάλαντα.
  • Χώροι λατρείας: Επιτρέπονται οι λειτουργίες Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Φώτα. Ένα άτομο ανά 15 τμ στους ναούς με δυο μέτρα μεταξύ των ατόμων προς κάθε κατεύθυνση. Μέγιστος αριθμός 25 άτομα στις Εκκλησίες και 50 άτομα σε Μητροπολιτικούς Ναούς. Η χρήση μάσκας υποχρεωτική κατά την παραμονή στο χώρο λατρείας.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, τόνισε ότι οι φετινές γιορτές είναι ιδιαίτερες όμως η τήρηση των μέτρων είναι σημαντική για την προάσπιση της δημόσιας υγείας και την προστασία της ανθρώπινης ζωής. 

Η εικόνα σε Κοζάνη και Δυτική Αττική

Σχετικά με την επιδημιολογική εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Κοζάνη αλλά και στην Δυτική που τελούν σε καθεστώς αυστηρού lockdown, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα εξής:

Στην Κοζάνη αυτή τη στιγμή υπάρχουν 367 ενεργά κρούσματα ενώ ακόμη 377 άτομα στενές επαφές τους βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Στην Δυτική Αττική, η διασπορά του ιού ευτυχώς δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα εκτεταμμένη. Στον Ασπρόπυργο αυτή τη στιγμή υπάρχουν 179 ενεργά κρούσματα, στην Ελευσίνα 78 και στη Μάνδρα 25.
 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr