Χαρδαλιάς: Aπαγόρευση απόπλου σκαφών αναψυχής από όλη την Ελλάδα

0
82

Απαγόρευση απόπλου όλων των σκαφών αναψυχής, κλείσιμο των λαϊκών αγορών το Σάββατο και νέα μέτρα για τα σούπερ μαρκετ ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. 

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είπε ότι αποφασίστηκε η απαγόρευση του απόπλου όλων των σκαφών αναψυχής ανά την ελληνική επικράτεια. Έως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου έχουν διορία όλα τα σκάφη αναψυχής να καταπλεύσουν.

«Κάποιοι συμπολίτες μας παρατηρούμε ότι δεν το τηρούν και θεωρούν ότι είναι ώρα εκδρομής στο χωριό και το εξοχικό. Η πλειοψηφία τηρεί τους κανόνες αλλά κάποιοι δείχνοντας αντικοινωνική συμπεριφορά δεν τηρούν τις απαγορεύσεις. Η πολιτεία γνωρίζει και θα εξακολουθεί να γνωρίζει ποια οχήματα περνούν από τα διόδια», προειδοποίησε ο Νίκος Χαρδαλιάς. 

Από το Σάββατο στις 06:00 το πρωί θα επιτρέπεται η μετάβαση στα νησιά μόνο των μόνιμων κατοίκων τους. Τα δρομολόγια αφορούν τους μόνιμους κατοίκους, την τροφοδοσία των νησιών και εκείνους που θέλουν να αναχωρήσουν από τα νησιά. Οι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών θα πρέπει να έχουν μαζί τους αντίγραφο του Ε1 όπου φαίνεται ο τόπος κατοικίας τους.  

Αύριο Σάββατο θα είναι κλειστές και οι λαϊκές αγορές, ενώ πλέον τα σούπερ μάρκετ υποχρεώνονται να έχουν 1 άτομο ανά 15 τετραγωγικά μέτρα της συνολικής έκτασης του καταστήματος.   

Από Δευτέρα, ανακοίνωσε ότι στις λαϊκές αγορές μειώνονται κατά 50% ανά κλάδο οι παραγωγοί με απόσταση 5 μέτρων μεταξύ των πάγκων και υποχρέωση εκ περιτροπής ανά εβδομάδα.

Αναστολή ανακοινώθηκε για τις άδειες των κρατουμένων και τις μεταγωγές στις φυλακές.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι απαγορεύονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων και αυτό το Σαββατοκύριακο θα υπάρχει ισχυρή παρουσία της αστυνομίας σε πάρκα, μεγάλες πλατείες και χώρους όπου παρατηρείται μεγάλη συγκέντρωση προσώπων. «Δεν επιτρέπονται ούτε πικ νικ, ούτε άθληση κατά ομάδες», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Στη συνέχεια εξήγησε ότι η εξαίρεση για όσους θέλουν να μετακινηθούν θα γίνεται μόνο:

  • Μετάβαση στην εργασία
  • Μετάβαση στον γιατρό
  • Αγορά τροφίμων όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους
  • Επίσκεψη στο ταχυδρομείο και την τράπεζα
  • Ανεφοδιασμός με καύσιμα
  • Παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε περιορισμό
  • Εξωτερική άσκηση ατόμων μέχρι 2 άτομα
  • Εξωτερική κίνηση με κατοικίδιο ζώο    

«Δεν πρόκειται για άσκηση ετοιμότητας αλλά για πραγματική μάχη», σημείωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Και συνέχισε: «Να αντιληφθούμε την ουσία του στόχου μένουμε σπίτι. Αλλιώς η κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει και εξετάζει κάθε μέτρο. Άλλωστε κατηγορηματικά το ανέφερε και ο πρωθυπουργός».

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr