Χαρδαλιάς: Αυτά είναι τα τέσσερα επίπεδα ετοιμότητας για δράση κατά του κορωνοϊού

0
240

Την εφαρμογή τεσσάρων επιπέδων ετοιμότητας για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού, για κάθε περιφέρεια, ανακοίνωσε την Τρίτη ο Νίκος Χαρδαλιάς. «Πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση, τα καταφέρνουμε καλύτερα σε σχέση με άλλες χώρες, αλλά αυτό μπορεί εύκολα να ανατραπεί» προειδοποίησε. 

«Αξιοποιώντας την πείρα της πρώτης φάσης της πανδημίας, η κυβέρνηση θα ενεργοποιήσει τον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας που περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα. Ο χάρτης θα επικαιροποιείται ανά δεκαπέντε μέρες» τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

«Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή ένα πλαίσιο στοχευμένων μέτρων και κανόνων, που θα παρουσιαστεί την Παρασκευή… Η εφαρμογή των μέτρων θα πραγματοποιείται σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας» σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Το πλαίσιο των επιπέδων μέτρων και κανόνων θα βασίζεται σε συγκεκριμένους δείκτες. Το πρώτο επίπεδο θα είναι αυτό της ετοιμότητας, το δεύτερο της επιτήρησης, το τρίτο της αυξημένης επιτήρησης και το τελευταίο επίπεδο του αυξημένου κινδύνου. 

«Δεν πρέπει να υποκύψουμε στην κούραση… Πρέπει να τηρούμε την εφαρμογή των μέτρων» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Νίκος Χαρδαλιάς στην κοινή γνώμη. 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr