Χαρακόπουλος σε Παναγιωτόπουλο: "Η Ελλάδα έχει την ισχύ να αποτρέψει κάθε επιβουλή!"

0
41

«Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για το ισχυρό μήνυμα που εκπέμπει η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχωρώντας στην αύξηση των δαπανών για την άμυνα αλλά και την αύξηση της στρατιωτικής θητείας, θέματα στα οποία είχα αφιερώσει την ομιλία μου πέρυσι για τον προϋπολογισμό δεχόμενος κριτική από την αντιπολίτευση». Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο. 

Ο κυβερνητικός βουλευτής υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ξεκάθαρη απειλή εκ μέρους της Τουρκίας, η οποία, καταπατώντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, προχωρά διαρκώς σε παράνομες και επιθετικές ενέργειες εναντίον της πατρίδος μας. Η Άγκυρα πιστεύει ότι με την απειλή της βίας θα μπορέσει να επιβάλει τις νέο-οθωμανικές φαντασιώσεις της και τις επεκτατικές της βλέψεις. Η χώρα μας, όμως, όπως απέδειξε όλο το προηγούμενο διάστημα έχει και την βούληση και την ισχύ να αποτρέψει κάθε επιβουλή της εθνικής μας κυριαρχίας. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το τιμόνι του οποίου βρίσκεται στα χέρια ενός υπεύθυνου, σοβαρού και αποφασιστικού υπουργού, όπως είναι ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, έχει στείλει τα μηνύματα που πρέπει προς πάσα κατεύθυνση. Μετά από την ενημέρωση που είχα από τον κ. υπουργό είμαι περισσότερο αισιόδοξος για την εξέλιξη της κρίσης. Είμαι βέβαιος ότι με εθνική ενότητα, εμπιστοσύνη στις ένοπλες δυνάμεις μας και ενεργητική διπλωματία θα ξεπεράσουμε με επιτυχία και αυτήν την πρόκληση». 

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ενημέρωσε τον Θεσσαλό πολιτικό για τις ενέργειες των ενόπλων δυνάμεων απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις, αλλά και για τους μελλοντικούς σχεδιασμούς με το πρόγραμμα εξοπλισμών που καλύπτει τις αμυντικές μας ανάγκες σε βάθος 15ετίας. Ιδιαίτερα στάθηκε στο γεγονός ότι ο προϋπολογισμός για το 2021 τετραπλασιάζει τα ποσά που προβλέπονται για την άμυνα, που θα ξεπεράσουν τα 2 δις ευρώ -από 530 εκατομμύρια που ήταν πέρυσι. Έτσι, προγραμματίζεται η αγορά 18 αεροσκαφών Rafale από τη Γαλλία, ο εκσυγχρονισμός των F-16, η προμήθεια ανταλλακτικών για τα Mirage 2000-5, και η ενίσχυση του ναυτικού με την αγορά 4 φρεγατών, ενώ δρομολογείται η πρόσκληση 1.600 Επαγγελματιών Οπλιτών και 1.000 Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης για το 2021.
 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr