Χάος στη Νέα Υόρκη: Εκατοντάδες στους δρόμους για την κηδεία ραβίνου – Ξέσπασμα δημάρχου 

0
89

Χάος επικράτησε το βράδυ της Τρίτης στη Νέα Υόρκη, όταν εκατοντάδες Ορθόδοξοι Εβραίοι βγήκαν στους δρόμους της συνοικίας του Μπρούκλιν Γουίλιαμσμπεργκ για να θρηνήσουν το θάνατο ραβίνου ο οποίος πέθανε από τον κορωνοϊό. 

Ο δήμαρχος της πόλης με τα περισσότερα θύματα του ιού, o Μπιλ Ντε Μπλάζιο, έσπευσε στην περιοχή, και βλέποντας τις εικόνες εν μέσω πανδημίας διέταξε την αστυνομία να κάνει συλλήψεις. 

Η κηδεία διαλύθηκε, όχι χωρίς αντιδράσεις όμως. Οι εντολές του δημάρχου της Νέας Υόρκης προκάλεσαν τις αντιδράσεις των ορθόδοξων εβραίων οι οποίοι τον κατηγόρησαν για ρατσιστική συμπεριφορά και διακρίσεις. 

«Κάτι απολύτως απαράδεκτο συνέβη στο Williamsburg το βράδυ: μια μεγάλη συγκέντρωση για κηδεία στο μέσον αυτής της πανδημίας», έγραψε o στο Twitter ο Ντε Μπλάζιο. 

«Όταν το άκουσα, πήγα εκεί ο ίδιος για να βεβαιωθώ ότι το πλήθος θα διασκορπιστεί. Και αυτό που είδα ΔΕΝ θα γίνει ανεκτό,  όσο πολεμούμε τον κορωνοϊό», είπε. «Το μήνυμά μου προς την εβραϊκή κοινότητα, και σε όλες τις κοινότητες, είναι τόσο απλό: η ώρα για προειδοποιήσεις τελείωσε» έγραψε ο δήμαρχος. «Πρόκειται για την ήττα αυτής της ασθένειας και τη διάσωση ζωών. Τελεία και παύλα» πρόσθεσε. 

Από την πλευρά του, μέλος της εβραϊκής κοινότητας δήλωσε ότι η κριτική του δημάρχου δεν έχει αξιοπιστία, επειδή προ ημερών στην πόλη συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου για να παρακολουθήσει εναέριες επιδείξεις (σσ. για να τιμηθεί το υγειονομικό προσωπικό των ΗΠΑ).
 
Σημείωσε επίσης ότι η κηδεία δεν ήταν γεγονός της τελευταίας στιγμής, αλλά η δημοτική αρχή τη γνώριζε.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr