Χαμός με βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ που χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «επιδειξία»

0
31

Της Ναντίν Χαρδαλιά

«Μπουρλότο» έβαλε προσωρινά στη Βουλή ο άκρως προσβλητικός χαρακτηρισμός “επιδειξίας”, που απέδωσε κατά την ομιλία της στον Πρωθυπουργό η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σουλτάνα Ελευθεριάδου, εξαπολύοντας επίθεση στον ίδιο και τη σύζυγό του για τη στάση του εν μέσω πανδημίας και εγείροντας τη σφοδρή αντίδραση του προεδρεύοντα Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος την κάλεσε να ανακαλέσει άμεσα, αλλά και την οργή των παριστάμενων υπουργών.

Κατόπιν της άμεσης παρέμβασης του κ. Κακλαμάνη και της επιμονής του, αποδείχτηκε – αν δεν πρόκειται για «κωλοτούμπα» της βουλευτή μπροστά στην κατακραυγή – ότι η κ. Ελευθεριάδου είχε μπερδέψει την έννοια των λέξεων, καθώς ο όρος που ήθελε να χρησιμοποιήσει ήταν «επιδειξιομανής».

«Κυρία Ελευθεριάδου, σύμφωνα με το Σύνταγμα  ο βουλευτής μπορεί να εκφέρει ελεύθερα την άποψη του αλλά οι ύβρεις απαγορεύονται. Αυτό που είπατε είναι ύβρις , σας ζητώ να πάρετε πίσω τον προσωπικό χαρακτηρισμό κατά του Πρωθυπουργού. Τον χαρακτηρίσατε επιδειξία», σημείωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης, με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να αρνείται πεισματικά να ανακαλέσει, βάζοντας «φωτιά» στη συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό του 2021.

«Δεν ξέρεις τι λες», φώναξε έξαλλος ο Υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, έχοντας σηκωθεί όρθιος και χτυπώντας οργισμένος με το χέρι του το υπουργικό έδρανο, ενώ τόσο ο ίδιος όσο και ο Γιώργος Κουμουτσάκος φώναζαν στη βουλευτή ότι είναι απαράδεκτη, καλώντας την να πάρει πίσω τις ύβρεις.

Μετά από τέσσερα λεπτά μεγάλης έντασης κι αφού ο Νικήτας Κακλαμάνης, δήλωσε ότι θα κάνει χρήση του δικαιώματος, που του δίνει ο Κανονισμός της Βουλής να ζητήσει ο ίδιος να διαγραφεί από τα πρακτικά ο προσβλητικός χαρακτηρισμός, αποδείχτηκε ότι η Σουλτάνα Ελευθεριάδου ήθελε να αποκαλέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη «επιδειξιομανή».

«Είπα ότι  επιδεικνύει τα πλούτη του και τη χλιδή με τη σύζυγό του εν μέσω πανδημίας», υποστήριξε η κ. Ελευθεριάδου.

«Άρα εννοούσατε επιδειξιομανία. Αυτός που διαβάζει τα πρακτικά στο μέλλον δεν καταλαβαίνει τι θέλατε να πείτε. Άλλο η επιδειξιομανία κι άλλο ο επιδειξίας», επισήμανε ο κ. Κακλαμάνης, «καρφώνοντας» τη βουλευτή.  

Πηγή: skai.gr