Χαιρετίζει ο Μητσοτάκης τη νέα μεταβατική ηγεσία της Λιβύης – Το μήνυμα του ΥΠΕΞ

0
23

Τα συγχαρητήριά του στη νέα μεταβατική  ηγεσία της Λιβύης, εξέφρασε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε μήνυμά του στο Twitter αναφέρει ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα σημαντικό σημαντικό βήμα προς την ειρήνη στη γειτομική μας χώρα. Κάλεσε όλες τις πλευρές να στηρίξουν τη διαδικασία των εκλογών που θα γίνουν τον Δεκέμβριο.

Ανακοίνωση εξέδωσε και το υπουργείο Εξωτερικών, στην οποία τονίζεται ότι «η Ελλάδα, όντας άμεσος γείτονας της Λιβύης, προσβλέπει στην εγκαθίδρυση επαφών με το νέο Προεδρείο ευθύς μόλις αναλάβει τα καθήκοντα του με σκοπό την ενίσχυση των διμερών σχέσεων στη βάση της διεθνούς δικαίου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση το υπουργείου Εξωτερικών: 

Η Ελλάδα χαιρετίζει την εκλογή του Προέδρου του Συμβουλίου της Προεδρίας Μοχάμεντ Μένφι, των Μελών του και του Πρωθυπουργού της Λιβύης από το Φόρουμ Πολιτικού Διαλόγου της Λιβύης που έλαβε χώρα στη Γενεύη σήμερα.

Ο ορισμός του Μεταβατικού Προεδρείου, μέχρι τις εκλογές που προβλέπεται να διεξαχθούν στις 24 Δεκεμβρίου, ευελπιστούμε ότι θα συνεισφέρει αποφασιστικά στην ειρήνευση και στην σταθεροποίηση της Λιβύης και της περιοχής γενικότερα.

Η Ελλάδα, όντας άμεσος γείτονας της Λιβύης, προσβλέπει στην εγκαθίδρυση επαφών με το νέο Προεδρείο ευθύς μόλις αναλάβει τα καθήκοντα του με σκοπό την ενίσχυση των διμερών σχέσεων στη βάση της διεθνούς δικαίου.

Η χώρα μας, ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, είναι επίσης έτοιμη να προσφέρει βοήθεια στη Λιβύη προκειμένου να συνεισφέρει στην ανοικοδόμηση και στην εμπέδωση της ασφάλειας.

Τέλος, η Ελλάδα τονίζει ότι για την ειρήνευση και σταθεροποίηση της Λιβύης, απαραίτητο κριτήριο είναι η άμεση αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων από τη χώρα.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr