“Μπουρλότο” Κοντονή σε ΣΥΡΙΖΑ: Ομαδικά πυρά για Χρυσή Αυγή και νέο Ποινικό Κώδικα

0
46

Ηχηρή ήταν η αποχώρηση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή από τα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς με αφορμή την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, συνοδεύτηκε με αιχμές για τον νέο Ποινικό Κώδικα που ψηφίστηκε κατά την διακυβέρνηση της ΝΔ.

Ο κ. Κοντονής τόνισε πως είχε εκφράσει από τότε δημόσια τη διαφωνία του με διατάξεις του νομοσχεδίου καθώς είχε σκεφτεί και την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

«Ορισμένες από τις αλλαγές αυτές (στον Ποινικό Κώδικα) έχουν να κάνουν με την απόφαση τη χθεσινή και με τις παρεπόμενες ποινές που το δικαστήριο δεν θα επιβάλει διότι δεν υπάρχουν πλέον στον Ποινικό Κώδικα» τόνισε και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων που δεν υπάρχει πλέον ως ποινή.

Ο κ. Κοντονής τόνισε επίσης ότι είναι προβληματικό ο Νίκος Μιχαλολιάκος ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης να έχει την ίδια ποινική μεταχείριση με ένα απλό μέλος της Χρυσής Αυγής.

Διευκρίνισε πως δεν πιστεύει ότι οι αλλαγές έγιναν για να πέσει στα μαλακά η Χρυσή Αυγή, πως τους ποινικούς κώδικες τους ετοιμάζει νομοπαρασκευαστική επιτροπή, ωστόσο «την πολιτική ευθύνη για εισαγωγή προς συζήτηση των κωδίκων την έχει η εκάστοτε κυβέρνηση».

ΝΔ: Απύθμενη η υποκρισία Τσίπρα

Απροκάλυπτο κυνισμό και απύθμενη υποκρισία καταλογίζει η ΝΔ στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα μετά τις δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή για τον νέο Ποινικό Κώδικα και την αποχώρησή του από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι δηλώσεις του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Σ. Κοντονή, αποδεικνύουν τον απροκάλυπτο κυνισμό και την απύθμενη υποκρισία του κ. Τσίπρα. Χθες ήταν έξω από το Εφετείο ζητώντας καταδίκη των στελεχών της Χρυσής Αυγής ενώ ως Πρωθυπουργός φρόντιζε να “πέσουν  στα μαλακά”. Από την σημερινή αποκάλυψη εξηγούνται πολλά, και κυρίως, γιατί η υπόθεση αυτή βάλτωσε επι της θητείας του», τονίζει η ΝΔ.

ΚΙΝΑΛ: Μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Οι σημερινές δηλώσεις Κοντονή, δημιουργούν μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε το Κίνημα Αλλαγής.

«Από τις δηλώσεις του προκύπτει  ότι οι αλλαγές που έγιναν στον ποινικό κώδικα από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με την σύμφωνη γνώμη του κ. Τσίπρα, οδηγούν στο να μην στερηθεί τα πολιτικά της δικαιώματα η ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής  Αυγής».

Το ΚΙΝΑΛ τονίζει ότι από τη στιγμή που ο κ. Κοντονής είχε επισημάνει τον κίνδυνο αυτό, «η επιλογή αυτών των απαράδεκτων αλλαγών ήταν απόλυτα συνειδητή. Γι’ αυτό και είναι υπόλογοι».

Κανέλλη για Κοντονή: Πολύ αργά για δάκρυα

«Προς τιμήν του Κοντονή αλλά είναι πολύ αργά για δάκρυα Στέλλα», σχολίασε η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ και νομικός μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Πρόσθεσε πως τέτοιες καταγγελίες πρέπει να λέγονται την ώρα που γίνονται και όχι μόνο με αφορμή τη Χρυσή Αυγή.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr